E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da ekonomik güven arttı---

Avrupa'da ekonomik güven arttı

Avrupa'da ekonomik güven arttı
28 Mayıs 2014 - 13:40 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven, AMB'nin Haziran'da ek teşvikler sunacağı beklentisi ile Mayıs'ta beklentinin üzerinde arttı

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Haziran ayı toplantısında büyümeyi güçlendirmek ve deflasyon riskini yok etmek için harekete geçmeyi planlaması ile, Mayıs ayında beklentilerin üzerinde büyüdü. 

Yönetici ve tüketici güveninin endeksi, 102.7 düzeyine yükselirken, Nisan'da 102 olarak kaydedilmişti. Bloomberg anketine katılan 29 ekonomistin tahmin medyanı, endeksin 102.2'ye yükseleceği yönündeydi. 

AMB Başkanı Mario Draghi, bu hafta içi yaptığı konuşmada, şirketlere ve hanehalkına kredi sağlanarak istihdam ve büyümeyi desteklemek adına, likidite tedbirlerine odaklandıklarını söyledi. Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte üst üste dördüncü çeyrekte genişleme göterirken, yine de büyüme cansız seyrediyor ve enflasyon oranı AMB'nin hedefinin yartısının da altında seyretmeye devam ediyor. 

Sanayi güveni Mayıs'ta eksi 3.5'ten eksi 3'e yükselirken, hizmet sektörü güveni 3.5'ten 3.8'e artış gösterdi. Tüketici güveni ise 21 Mayıs'ta açıklanan öncü okuma ile aynı seviyede artarak eksi 7.1 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)