E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da faizler yükseliyor---

Avrupa'da faizler yükseliyor

Avrupa'da faizler yükseliyor
12 Aralık 2013 - 13:09 borsagundem.com

İspanya ve İtalya'nın tahvil faizleri yükselişe geçti

İspanya ve İtalya´nın tahvil getirileri Avrupa Merkez Bankası´nın (ECB) bankalardan ellerinde bulunan ülke tahvilleri karşılığında daha fazla sermaye tutmak zorunda bırakabileceğini gösteren Financial Times gazetesinde yer alan haberin etkisiyle yükseldi.

İspanya´nın 10 yıllık tahvilinin getirisi 7 baz puan yükselerek yüzde 4.11´e, İtalya´nın aynı vadeli tahvilinin getirisi ise 6 baz puan artışla yüzde 4.11´e ulaştı.

ECB İcra Kurulu üyesi Peter Praet´in Financial Times´da yer alan açıklamalarına göre ECB mevcut yetkileriyle bankacılık düzenleme alanındaki yeni yetkilerini birleştirerek ülke tahvillerine dair yükümlülükleri sertleştirebilir.

Ülke tahvilleri şu ana kadarki düzenlemelere göre risk taşımayan varlık olarak görüldüğü için bankaların ülke tahvillerinden kaydedebileceği zararlara karşılık sermaye ayırması gerekmiyordu.

RIA Capital Markets stratejisti Nick Stamenkovic, ECB ve Bundesbank´ın İtalyan ve İspanyol bankalarının bilançolarında bulunan devlet tahvilleri konusunda endişeli olduğunu belirterek, "Euro bölgesi sistemi içindeki riski asgariye indirmek için sermaye gereksinimlerini yükseltmeye çalıştıkları açık ve bu da İtalya ve İspanya üzerinde baskı yaratıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)