E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da kredi koşulları gevşiyor---

Avrupa'da kredi koşulları gevşiyor

Avrupa'da kredi koşulları gevşiyor
31 Ocak 2014 - 07:46 borsagundem.com

Avrupa'da merkez bankaları, kredi koşullarındaki sıkılaşmanın sonuna geldi

Avrupa'nın önde gelen merkez bankalarının dün yaptığı açıklamada bölgede kredi koşullarındaki sıkılaşmanın sonuna gelindiğine işaret edildi. Bu yıl için daha daha dayanıklı bir ekonomik toparlanma yaşanmasını sağlayabilecek olan daha fazla kredi ve daha fazla borçlanma ve harcama oluşabileceğine dair umutlar arttı.

Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası tarafında açıklanan anket sonuçları ekonomiye atılan
bu yamanın özellikle şirket kredileri açısından halen zayıf durumda olduğunu da gösterdi. Euro bölgesi bankaları geçtiğimiz çeyrek dönemde şirketlere kredi kullandırımına yönelik koşulları sıkılaştırdı. Ancak
bu sıkılaştırma önceki dönemlere göre daha az oldu. İngiltere'de konut kredilerinin 2008 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış olması ticari kredilere yansımadı.
 
ECB'nin 133 banka arasında düzenlediği anketin sonuçlarına göre geçtiğimiz yılın son çeyreğinde kredi koşullarını sıkılaştırdığını belirten kurumların oranı yüzde 2 seviyesinde oldu. Bu oran bir önceki çeyrekte yüzde 5 düzeyindeydi. Ankete katılan bankaların ticari kredilerde koşulların bu yılın ilk çeyreğinde gevşeyebileceğini ve kredi talebinin artacağını öngördüler.
 
Ekonomistler açıklanan sonuçların ECB'nin ek canlandırma önlemleri almasına yönelik baskıları azaltabileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)