E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da LNG ithalatı 2.5 yılın en düşüğünde---

Avrupa'da LNG ithalatı 2.5 yılın en düşüğünde

Avrupa'da  LNG ithalatı 2.5 yılın en düşüğünde
02 Nisan 2024 - 14:28 borsagundem.com

Avrupa'da LNG ithalatı 1,8 milyar metreküp ile 11 Ekim 2021 haftasından bu yana en düşük seviyeye indi

Geçen hafta Avrupa ve Türkiye'ye yapılan LNG ithalatı, süregelen talep kıtlığı ve güçlü Asya talebi nedeniyle bir öncekine göre yüzde 40 düşerek 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Kpler gemi takip verilerine göre, sıvı yakıtın gelişi toplamda yaklaşık 1,8 milyar metreküp ile 11 Ekim 2021 haftasından bu yana en düşük seviyeye indi; Verilere göre bu hafta 2,6 milyar metreküp miktarın boşaltılması bekleniyordu.

Montel'in haberine göre, geçen ay arz, Norveç'ten gelen güçlü boru hattı akışı ve rekor seviyelerde depolamayla sona eren anormal derecede ılıman geçen kış nedeniyle talebin sınırlanmasıyla birlikte 11,3 milyar metreküp ile altı ayın en düşük seviyesine geriledi.

Gas Infrastructure Europe'a göre, bölgedeki yer altı gaz depolama tesisleri en son yıllık bazda 2,9 puan artışla yüzde 58,7 doluyken, LNG stokları ise haftalık yüzde 48 kapasiteyle haftalık 9 puan düşüş gösterdi.

LNG arzı Asya'ya yeniden kayıyor

 

AB'den LNG'ye 84.1 milyar euroluk harcama

 

ABD, küresel LNG piyasasında lider

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)