E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da PMI verisi düştü---

Avrupa'da PMI verisi düştü

Avrupa'da PMI verisi düştü
03 Eylül 2014 - 13:55 borsagundem.com

Euro Bölgesi’nde bileşik PMI, 53.8’den Ağustos ayında 52.5’e geriledi

Bugün açıklanan verilere göre Euro Bölgesi imalat ve hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, geçtiğimiz ayki 53.8 seviyesinden Ağustos ayında 52.5’e düştü. Endeks, Aralık’tan bu yana en düşük seviyesine gerilerken 21 Ağustos’ta yapılan ön okuma seviyesi 52.8’in altında kaldı. 50’nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor.

Hükümetlerin rekabet edebilirliği destekleyici önlemler aldığı İspanya ve İrlanda’da imalat ve hizmet sektörü PMI’ları Ağustos ayında ivmelenirken, İtalya ve Fransa’da daralma yaşandı. İspanya’da bileşik PMI 55.7’den Ağustos ayında 56.9’a gelerek Mart 2007’den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. İtalya’da ise Temmuz ayındaki 53.1 seviyesinden 49.9’a düşerek 9 aydan bu yana en kez daralma sinyali verdi.

Londra’da bulunan Berenberg Bank kıdemli ekonomistlerinden Christian Schulz, “Yılın ikinci yarısının büyük bölümünde Euro Bölgesi büyümesinin yatay seyretmesini bekliyoruz. Ekonomik kriz geçirmiş olan bölge ülkeleri toparlanmayı sürdürecek” dedi.

Markit başekonomisti Chris Williamson, “İspanya ve İrlanda’nın etkileyici performanlasrı Draghi’yi gerileyen ülkelerde başarılı yapısal reformlar gerçekleştirilemediği yönündeki görüşünü destekleyecek. Hükümetlerin rekabetçiliği ve verimliliği canlandırıcı önlemler almadığı ülkelerde ekonomik performans AMB’in desteğiyle bile hayal kırıklığı yaratmaya devam edecek” yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)