E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da tahvil faizleri çakıldı---

Avrupa'da tahvil faizleri çakıldı

Avrupa'da tahvil faizleri çakıldı
15 Ekim 2014 - 16:40 borsagundem.com

Almanya ve Euro Bölgesi tahvilleri yükselirken, Avusturya'dan İspanya'ya 10 yıl vadeli tahvil faizleri rekor düşük seviyelere geriledi

Küresel ekonominin yavaşladığı yönündeki endişeler ile sabit gelirli varlıklara olan talebin artması sonrasında Almanya ve Euro Bölgesi tahvilleri yükselirken, Avusturya'dan İspanya'ya 10 yıl vadeli tahvil faizleri rekor düşük seviyelere geriledi. 

Fransa'da tahvil faizleri, Fitch Ratings'in dün ülkenin kredi notunu negatif izlemeye almasına rağmen düşüyor. Standard & Poor's da ülkenin not görünümünü 10 Ekim'de durağandan negatife düşürmüştü. 10 yıl vadeli tahvil faizleri ayrıca geçtiğimiz hafta AAA+ notunu kaybeden Finlandiya, Belçika ve Hollanda da geriledi. Yunanistanda ise tahviller düşüşü sürdürürken, 10 yıl vadeli tahvil faizleri yedi ayın zirvesine ulaştı. 

Utrecht'te bulunan Rabobank kıdemli piyasa ekonomistlerinden Elwin de Groot, "Bu hareketin sebebi dünyanın her yerindeki büyüme endişeleri. Genel olarak risk iştahı ve daha akışkan kağıtlara talebin arttığını görüyoruz, Almanya tahvilleri de özellikle tercih ediliyor" dedi. 

Almanya'da 10 yıl vadeli tahvilin faizi 2 baz puan gerileyerek Londra saati ile 11:45'te yüzde 0.82 olurken, yüzde 0.81 ile tüm zamanların en düşüğünü gördü. Ağustos 2024 vadeli yüzde 1'lik tahvilin fiyatı 0.14, yani 1,000 dolarda 1.40 dolar artarak 101.66 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)