E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da tahvil faizleri düşüşte---

Avrupa'da tahvil faizleri düşüşte

Avrupa'da tahvil faizleri düşüşte
11 Mart 2015 - 11:56 borsagundem.com

Avrupa'da tahvil faizleri, AMB'nin parasal genişleme (QE) programına başlamasının üçüncü gününde rekor düşük seviyelerde

Euro Bölgesi ülke tahvilleri, politika yapıcılardan Benoit Coeure'nin alınacak tahvillerde yetersizlik değil kıtlık olacağını söylemesi sonrasında, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme (QE) programına başlamasının üçüncü gününde yükseliyor. 

Fransa'da tahviller yükselişi üçüncü güne taşırken, böylece 10 yıl vadeli tahvil faizi ilk defa yüzde 0.5'in altına geriledi. Sabit gelirli varlıklara olan talep ayrıca İspanya, İtalya, Finlandiya ve Avusturya'da da tahvil faizlerini rekor düşük seviyelere taşıdı. AMB 1.1 trilyon euro (1.2 trilyon dolar) toplam tutara ulaşacak olan teşvik planının ilk adımını Pazartesi günü attı. Banka aylık 60 milyar euroluk tahvil alımı yapmayı planlıyor. 

Fransa'da 10 yıl vadeli tahvil faizleri 4 baz puan gerileyerek Londra saati ile 07:39'da yüzde 0.49 olurken, gün içinde Bloomberg'in datayı takip etmeye başladığı 1990 yılından bu yana en düşük seviye olan yüzde 0.48'e dokundu. Mayıs 2025 vadeli yüzde 0.5'lik tahvilin fiyatı 0.35, yani 1,000 euroda 3.50 euro artarak 100.115 oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)