E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da tahvil faizleri yükseliyor---

Avrupa'da tahvil faizleri yükseliyor

Avrupa'da tahvil faizleri yükseliyor
08 Kasım 2013 - 11:29 borsagundem.com

Avrupa tahvilleri, S&P tarafından Fransa'nın notunun düşürülmesiyle hareketlenmeye başladı

Almanya hükümet tahvilleri bugün yatay bir seyir izlerken, ülkenin iki yıllık tahvilleri üst üste 2. haftalık yükselişe doğru yol aldı. Standard & Poor's, Fransa'nın kredi notunu bir seviye düşürdü.

Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizleri dün Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini düşürerek deflasyonla mücadeleye hazırlanmasının ardından Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. 10 yıllık Fransız tahvilleri ise ülkenin kredi notunun S&P tarafından düşürülmesiyle geriledi. S&P yaptığı açıklamada hükümetin vergi, istihdam piyasası, ürünler ve hizmetlere yönelik gerçekleştirdiği reformların orta vadeli büyüme beklentilerini etkilemeyeceğini belirtti.

10 yıllık Alman tahvil faizleri, Londra saatiyle 07:17'de yüzde 1.69 seviyelerinde seyretti. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 102.79 oldu. İki yıllık tahvil faizleri ise dün yüzde 0.05'e kadar geriledikten sonra yüzde 0.09'dan işlem gördü.

Fransa'nın Mayıs 2024 vadeli yüzde 2.25'lik tahvilindeki faiz oranı ise 2 baz puan yükselerek yüzde 2.39 oldu. S&P'nin 13 Ocak 2012'de ilk kez Fransa'nın notunu düşürmesinin ardından ülke tahvilleri yüzde 10'dan daha fazla getiri gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)