E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da takas süresi 1 güne düşürülecek---

Avrupa'da takas süresi 1 güne düşürülecek

Avrupa'da takas süresi 1 güne düşürülecek
10 Temmuz 2024 - 15:17 borsagundem.com

ABD piyasalarında kısa süre önce kullanıma geçilen T-1 takas döngüsü sisteminin ardından Avrupa piyasaları da bu örneği takip etmek için hazırlıklara başladı.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, menkul kıymet mutabakat sürelerinin iki günden bir güne indirilmesi için 2027'nin dördüncü çeyreği, 2028'in ilk çeyreği veya 2028'in dördüncü çeyreğini potansiyel hedefler olarak belirledi.

Halka açık bir oturumda yapılan bir ankette, katılımcıların yaklaşık yüzde 70'i geçişin 2027 yılında gerçekleşmesini istedi.

Avrupa, karmaşık piyasa altyapısını hızlandırmak için uzun bir yasama süreciyle karşı karşıya.

ABD ve Kanada mayıs ayı sonunda T+1 olarak bilinen sisteme geçtiler ve AB'nin mali düzenleme şefi Mairead McGuinness, "sorunun artık olup olmayacağı değil, nasıl ve ne zaman olacağı" olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu'nda bir politika yetkilisi olan Sebastijan Hrovatin de "2027 yılının 4. çeyreği gerçekçi" dedi. Hrovatin, şimdilik siyasi düzeyde bir karar alınmadığını, ancak arka planda yetkililerin T+1'e geçişle ilgili teknik engeller üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Hrovatin, "Komisyon ilerlemeye karar verirse, hemen işe koyulabiliriz" ifadelerini kullandı.

ABD'de menkul kıymet takas süresi T+1'e düşüyorABD'de menkul kıymet takas süresi T+1'e düşüyor

 

Goldman'dan Avrupa hisseleri tavsiyesiGoldman'dan Avrupa hisseleri tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)