E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Avrupa'da volatilite yeni başlıyor'---

'Avrupa'da volatilite yeni başlıyor'

'Avrupa'da volatilite yeni başlıyor'
28 Ocak 2016 - 19:26 borsagundem.com

Avrupa hisselerinde traderlara göre volatilite daha yeni başlıyor

Avrupa hisse senetleri 2008'den bu yana en kötü Ocak ayını sonlandırırken, az sayıda yatırımcı rahatça nefes alabiliyor. Tam tersine yatırımcılar durumun daha da kötüleşmesini bekliyor.

Düşen petrol fiyatları, merkez bankalarının ayrışması ve Çin'de ekonominin yavaşlaması yatırımcıları endişelendiriyor. Piyasanın stresini ölçen bir endeks olan VStoxx Endeksi, volatilitenin devam edeceğine dair pozisyonlar artarken vadeli işlemlerde neredeyse rekor seviyedeki artışla birlikte Ağustos'tan bu yana en büyük yükselişini bu ay yapabilir. ABD'de, yatırımcılar exchange-traded ürünlerden (ETP) paralarını çekerken hisse senedi piyasalarında volatilitenin artacağını düşünüyorlar.

Almanya'da MPPM EK'nin trading şefi Guillermo Hernandez Sampere, "Volatilite çok çok uzun süre kalmak üzere burada" dedi. Sampere, bu seneki türbülansın ardından nakit alokasyonunu artırdı. Sampere, "Önümüzdeki dönemde Avrupa'da ateşi alevlendirecek yeterli mesele var. Ancak, bunlar sadece Çin ve Fed problemlerine katkıda bulunacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)