E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupalılar İran'ın peşinde---

Avrupalılar İran'ın peşinde

Avrupalılar İran'ın peşinde
06 Aralık 2013 - 08:22 borsagundem.com

Avrupalı enerji şirketleri İran petrol bakanı ile bir araya geldi

Tahran yönetiminin 10 yıllardır süren yaptırım sürecinin ardından enerji sektörünü yeniden açmaya yönelik ilk adımlarından biri olmak üzere, İran petrol bakanı Viyana'da, Royal Dutch Shell ve Vitol Group yöneticileri ile bir araya geldi.

Petrol şirketlerini yeniden ülkeye çekmeye çalışan iran  Hazar petrolü için üretimin paylaşılmasına yönelik anlaşma yapabileceğinin işaretini verdi. Bu tarz anlaşmalar petrol şirketleri tarafından cazip bulunuyor ancak İran 1970'lerden bu yana böyle bir anlaşma yapmadı.
 
OPEC toplantısı için Viyana'da bulunan İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, konuya ilişkin açıklamasında İngiliz - Hollanda ortaklığındaki petrol devi Shell, dünyanın en büyük petrol tüccarı Vitol, Avusturya'dan OMV AG ve İtalyan Eni SpA'dan yöneticilerle görüştüğünü bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin06 Aralık 2013 09:42

    İran a en büyük destek biz olduk hatta neler pahasına göğsümüzü siper ettik. Şimdi dün şeytan dedikleriyle anlaşmalar yaparken biz bakıyoruz. Muhatab bile olmuyorlar. İşte dış politika bizim değerli zevata ve hükümete duyurulur.