E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa'yı şirket kârları yükseltti---

Avrupa'yı şirket kârları yükseltti

Avrupa'yı şirket kârları yükseltti
11 Mayıs 2011 - 21:00 borsagundem.com

Hermes'den Moeller-Maersk'a kadar birçok şirketin iyi kâr rakamları açıklaması Avrupa hisse senetlerini ikinci günde de yukarı taşıdı

A.P. Moeller-Maersk'ten Hermes International'a kadar beklenenden iyi gelen şirket kârlarının ekonominin toparlandığına dair güven aşılamasıyla Avrupa borsaları ikinci günde de alıcılı seyretti.
Dünyanın en büyük deniz taşımacılık şirketi olan Maersk'in gelirlerinin yüzde 85 arttığını açıklamasıyla hisseleri 8 ayın en büyük yükselişini kaydetti. Dünyanın en değerli markalarından biri olan Hermes ise satışlarındaki artışla yüzde 3.8 değer kazandı. İngiltere'nin en büyük ticari yayın şirketi olan ITV ise reklam gelirlerindeki azalmayla birlikte yüzde 4.9 değer yitirdi.
Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi Londra'da saat 16:38 itibariyle yüzde 0.3 değerlenerek 283.72 puan oldu. Endeks, şirketlerin beklenenden iyi gelen bilançoları ve Fed'in faizleri bir müddet daha sabit tutacağını açıklamasıyla 16 Mart'tan beri yüzde 8.2 ralli yaptı.
Frankfurt'taki Macquarie Group'ta yönetici olan Matthias Joerss, şirketlerden gelen kâr rakamlarının beklenenden çok daha olumlu olduğunu, bunun da güveni artırdığını söyledi. Joerss, "Ancak ileriki dönemde bilanço sezonu önemini yitirecek ve borç krizi daha önemli hale gelecek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)