E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAvustralya'da konut değerleri artmaya devam ediyor---

Avustralya'da konut değerleri artmaya devam ediyor

Avustralya'da konut değerleri artmaya devam ediyor
02 Eylül 2024 - 07:07 borsagundem.com

Corelogic tarafından hesaplanan verilere göre, Avusturalya'da konut fiyatlarının 19 aydır aralıksız arttığını gösteriyor

Avustralya'da konutların değeri Ağustos'ta üst üste 19'uncu ayında da artış gösterdi.

Avustralya ve Yeni Zelanda'da hizmet veren risk yönetim şirketi Corelogic tarafından hesaplanan verilere göre, ulusal konut değer endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı. Bir önceki ay artış oranı %0,5'ten %0,3'e revize edildi.

Ancak fiyatlarda artış hızı yavaşlama sinyalleri veriyor; Ulusal konut değerlerindeki üç aylık artış %1,3 ile 2023'ün aynı üç aylık dönemindeki %2,7 artışın yarısından bile az oldu.

Corelogic'in ayrı olarak hesapladığı 8 bölgenin 5'inde aylık bazda fiyatlarda artış görüldü. Ülkenin en büyük şehirlerinden Sidney'de fiyatlar %0,3 artarken, Melbourne'da %0,2, başkent Canberra'da %0,4 düşüş yaşandı.

Bu 8 bölgenin fiyat artışı %0,5 olurken, bu bölgeler dışında kalan yerlerde de artış hızı yine aynı seviyede %0,5 olarak belirlendi.

Konut değerinin yıllık bazda artış hızı %7,6'dan %7,1'e geriledi.

Corelogic Avustralya'nın en büyük 8 kentinin konut fiyatları ile kalan bölgelerin fiyatlarını ayrı ayrı değerlendiriyor. Bu kentler, Sydney, Melbourne, Canberra, Brisbane, Adelaide, Perth, Hobart ve Darwin.

Avusturalya GSİH'de beklenenden fazla rttıAvusturalya GSİH'de beklenenden fazla rttı

 

Avusturalya ekonomisi 2,1 büyüdüAvusturalya ekonomisi 2,1 büyüdü

 

Deva, Avusturalya’da şirket kurduDeva, Avusturalya’da şirket kurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)