E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAXEL, ORTAKLIKTAN ÇEKİLİYOR MU?---

AXEL, ORTAKLIKTAN ÇEKİLİYOR MU?

AXEL, ORTAKLIKTAN ÇEKİLİYOR MU?
26 Ekim 2009 - 13:45 borsagundem.com

Star Gazetesi'nin haberine göre Maliye korodidorlarında Doğan Grubu'na kesilen cezadan rahatsız olan Alman ortağın parasını istediği konuşuluyor.

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından Doğan Grubu’na kesilen 3.7 milyar liralık vergi cezası, ekonominin ilk gündem maddelerinden birisi olmaya devam ediyor. Ceza ile ilgili olarak bugüne kadar Doğan Grubu başta olmak üzere, birçok kurumdan olumlu veya olumsuz açıklama yapıldı. Ancak cezanın kesilmesine neden olan yüzde 25’lik hisse satışının Alman Axel şirketinden ise bu konuda bir yorum yapılmaması gözlerden kaçmadı. Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Alman ortak vergi cezasından tedirgin oldu. Özellikle RTÜK’ün, yabancı payının düşürülmesi konusunda gruba üç ay süre vermesi Alman şirketi adeta şok etti. Alman şirketin, Doğan Grubu’ndan konuyla ilgili kendisine verilen bilgilerden tatmin olmayarak, cezayı ve RTÜK kararını Türkiye’nin ünlü hukukçularından oluşan bir ekibe incelettirdiğini öğrendik. Kulislerde, Alman şirketin bu ekibin hazırladığı rapor ile birlikte Doğan Grubu temsilcileri ile masaya oturduğu ve yüzde 25’lik hisse satışından dolayı ödediği parayı geri istediği konuşuluyor. Doğan Grubu’nun ise parayı geri ödemek yerine Alman şirkete, başka şirketlerin hisselerini vermeyi teklif ettiği öğrenildi. Doğan Grubu ile Alman şirketin başka şirketlerin hisseleri konusundaki görüşmeleri ise devam ediyor. Doğan Grubu’ndan borsaya yapılan grubun küçülme kararı aldığına ilişkin açıklamanın da, Alman Axel şirketi ile yapılan görüşmelerin etkisi olduğu bildirildi. PO’da karar bu haftaya kaldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), Doğan Grubu’na ait Petrol Ofisi (PO) hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına ilişkin kararı bu haftaya kaldı. TÜBİTAK’ın, PO’nun Hatay tesislerinden alınan numunelerle ilgili olarak hazırladığı raporda, akaryakıt içinde marker yerine ‘menşei belli olmayan katkı’ olduğuna ilişkin tespitler yer almıştı. Emniyet sözkonusu raporlar doğrultusunda, şirket yöneticileri hakkında kaçak akaryakıttan suç duyurusunda bulundu. Ancak konunun asıl sahibi olan EPDK’nın da raporlar doğrultusunda karar alması gerekiyor. EPDK’nın cuma günü yapılan toplantısında, PO hakkında soruşturma kararı alınıp alınmayacağına ilişkin konu da gündeme alındı. Ancak gündemin yoğun olması nedeniyle PO kararı alınamadı. PO ile ilgili karar bu hafta yapılacak kurul toplantısına kaldı. Hüseyin Özay/ Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)