E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAyakta kalmak için hisse satacaklar---

Ayakta kalmak için hisse satacaklar

Ayakta kalmak için hisse satacaklar
25 Ağustos 2013 - 14:25 borsagundem.com

Kredi balonu tartışmaları sürerken ülkede küçük bankalar ayakta kalabilmek için hisse satışına gidiyor

Çin’de kredi balonu tartışmaları sürerken ülkede küçük bankalar kendilerini güvence altına alabilmek için hisse satışına hazırlanıyor.
Çin’de son dönem gelen büyüme verileri ülke ekonomisine dair olumlu sinyaller verse de hala kredi balonu tartışmaları devam ediyor. Ülkenin küçük bankaları 100 milyar renminbi(Rmb) (16.8 milyar dolar) hisse satışına yapmayı planlıyor. Ülkede yaşılan yasal değişiklikler ve kötü kredilerden beklenen artış ile başa çıkmak için hisse satışı yolunu seçen bankalar sermaye arttırmaya çalışacaklar.
En son verilere göre Çin bankalarında takipteki krediler yılın ikinci çeyreğinde 540 Rmb’ye ulaşırken 7 çeyrektir artış kaydediyor. 2008 kredi krizi sonrası başlayan artış, düşük sermaye yapısı, güçlü bilançoların önüne geçen etkenler olarak nitelenirken, küresel finans kuralları Basel lll’de Çinli bankaların yolunu zorlaştırdı. Sermaye yeterlilik rasyolarının yüzde 8’den yüzde 8ç5’e çekilmesi ve bu oranın yüzde 9.4’e çekilmesi beklentisi bankaların yeni önlemler almasını zorunlu kılıyor.
Bankalarda yaşanacak gerilimlerin Şanghay borsası üzerinde de etkili olması beklenirken, Çin’de bankacılık sisteminin yeniden düzenlenmesi için 2 yıllık zamanın gerekli olduğu konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)