E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAyaydın komisyonda uyardı---

Ayaydın komisyonda uyardı

Ayaydın komisyonda uyardı
09 Ocak 2014 - 04:28 borsagundem.com

​TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba tasarıyla borsada işlem gören altına yüzde 18 KDV getiriliyor. CHP'li Ayaydın "Maliye zarar görür" dedi

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba tasarıyla borsada işlem gören altına yüzde 18 KDV getiriliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, tasarıyla getirilen bu düzenlemenin hata olduğunu belirterek, “Borsada işlem gören altın satın alanlar yüzde 18 KDV ödeyecekler, borsadan çıkmayan kaydi alımlarda ise KDV ödenmeyecek. Siz yüzde 18 KDV ile borsadan çıkacak altın alırsanız bunu dünya fiyatları üzerinden nasıl satacaksınız? Bir başka konu ise  pırlantadan alınan yüzde 20 ÖTV kaldırılıyor yüzde 18 KDV getiriliyor. Yüzde 2’lik bir vergi düşüşü gibi gözüküyor. Yurt dışına pırlanta satarken yüzde 20 ÖTV aldığınızda bu Maliye’nin kasasına girer. Ama şimdi yüzde 18 KDV, ÖTV’de olduğu gibi Maliye’nin kasasına değil, vergi iadesi olarak satıcının kasasına girer. Maliye’nin KDV iadesi ile vergi  kaybı olacak” yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kıymetli maden uzmanı09 Ocak 2014 17:01

    Kıymetli taş ile ilgili doğru bir değişiklik yapılmak istenirken, altın için istemeden hatalı bir değişiklik yapılacağı görülüyor. Umarım Aydın Beyin uyarısını dikkate alırlar.

  • Aymadın09 Ocak 2014 08:50

    Pırlanta olayını bu işin başındaki adam anlattı. Türkiye de elmas borsası kurulucak. ÖTV olursa borsa olmaz. Ham taş gelecek işlenmiş ürün çıkacak. Her şeye de karşı çıkmayın. Kaydi altında KDV olmayacak, fiziksel talepde kdv olacak. İleride TL altına endekslenecek.