E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAyazağa ihalesinde şok!---

Ayazağa ihalesinde şok!

Ayazağa ihalesinde şok!
09 Kasım 2010 - 14:55 borsagundem.com

1.2 milyarlık rekor arsa payı teklifiyle Ayazağa ihalesini kazanan 5'li konsorsiyum 180 milyon TL'lik ön peşinatı ödemedi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından geçen ay Ayazağa'daki dev arsa için açılan ihaleyi 1 milyar 203 bin TL'lik rekor arsa payı teklifiyle kazanan Yeşil İnşaat ve Metal Yapı'nın başını çektiği 5'li konsorsiyum, Emlak GYO'ya 180 milyon TL'lik ön peşinatı ödemeyerek, 24 milyon 400 bin TL'lik teminatı yaktı. Konsorsiyumun ön peşinatın son ödeme günü olan geçtiğimiz perşembe 180 milyon TL'lik tutarı yatırmaması üzerine Emlak GYO bankalara teminatın nakde çevrilmesi talimatı verdi. Öte Yandan Konsorsiyum ortakları, yaptıkları yazılı açıklamada, arsanın imar planının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açılması üzerine Emlak GYO'dan ek süre istenildiği belirtilerek, bu talebin olumsuz cevaplanması üzerine projeden çekilme kararı alındığı kaydedildi.

9 FİRMA TEKLİF SUNMUŞTU
Emlak Konut GYO tarafından 21 Eylül'de ilk oturumu gerçekleştirilen Ayazağa'daki 241 bin 905 metrekarelik dev arazinin ihalesinin 29 Eylül'de gerçekleştirilen ikinci oturumunda en yüksek teklifi 3 milyar 251 milyon 100 bin TL toplam satış geliri ve 1 milyar 203 milyon 110 bin TL Emlak GYO payı ile Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat- NASA İnşaat-K Yapı ve Taşçılar Madencilik Ortak girişimi vermişti.

9 teklifin sunulduğu Ayazağa ihalesinin ikinci oturumunda, 3 milyar 250 bin TL toplam satış geliri, 1 milyar 153 bin 750 bin TL Emlak GYO payıyla en yüksek ikinci teklifi Ağaoğlu Grubu şirketlerinden Akdeniz İnşaat verirken, üçüncü en yüksek teklifi ise 3 milyar 50 milyon TL toplam satış geliri ve 1 milyar 18 bin TL Emlak GYO payıyla Eser İnşaat-Eser Üst Yapı Ortak Girişimi vermişti.

Teminat için 'Tedbir Kararı'
KONSORSİYUM ortakları yaptıkları açıklamada İBB Meclis üyeleri tarafından imar planının iptali istemiyle dava açılması üzerine Emlak Konut GYO'dan ek süre istediklerini, bu talebin kabul edilmediğini belirtti. Emlak GYO'nun tavrı üzerine projeden çekilme kararı alındığı ifade edilen açıklamada, teminat mektubunun bozulmaması için mahkeme tarafından tedbir kararı alındığı kaydedildi.

4 bin 260 konut yapılabilecek
İMAR planlarında 241 bin 905 metrekare yüzölçüme sahip arsanın 193 bin 900 metrekaresi konut alanı olarak yer alıyor. Bu alanın 2.2 emsal değeri bulunduğu için üzerine 426 bin 580 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Bu şartlar değerlendirildiğinde Ayazağa'ya 4 bin 260 konut yapılabilecek. Ticaret alanı olarak ayrılan 7 bin 775 metrekarelik alanın ise emsal değeri 2.5. Bu parselede 19 bin 437 metrekare inşaat yapılabilecek. Arsaya toplamda ise 446 bin 17 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Arazide bodrum katlar ise emsal dışında tutuluyor.

Emlak GYO'dan çağrı gelince gereğini yapacağız'
EMLAK GYO'nun sözleşme gereği ikinci en yüksek teklifi sunan Ağaoğlu Şirketler Grubu şirketi olan Akdeniz İnşaat yetkilileriyle dün görüştüğü, bir iki gün içinde de tebligatta bulunacağı öğrenildi. Akdeniz İnşaat'ın arsayı almaması halinde Emlak GYO, üçüncü en yüksek teklifi sunan Eser Taahhüt-Eser Üst Yapı Ortak Girişimi'nin kapısını çalacak. Ali Ağaoğlu, arazi için istekli olduklarını belirterek, "Emlak GYO'nun tebligatı gelince gereğini yapacağız" dedi.

Bülent Yoldaş/Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)