E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAybaba tercihi Beşiktaş'ı ikiye böldü---

Aybaba tercihi Beşiktaş'ı ikiye böldü

Aybaba tercihi Beşiktaş'ı ikiye böldü
17 Haziran 2012 - 01:27 borsagundem.com

Teknik direktörlük görevine Samet Aybaba'nın getirilmesi, Beşiktaş camiasını adeta ikiye böldü.

Ralf Rangnick, Rıza Çalımbay Zico, Mustafa Denizli... Tayfur Havutçu ile yollarını ayırdıktan sonra uzun süredir teknik adam arayışlarını sürdüren Beşiktaş, sonunda Samet Aybaba'da karar kıldı. Futbolcu olarak 11 yıl siyah-beyazlı takımda forma giyen Samet Aybaba ile 2 yılı opsiyonlu 4 yıllık anlaşma sağladı.
Ancak Aybaba seçimi, Beşiktaş camiasında farklı görüşleri de beraberinde getirdi. Nitekim bu tercih, bir yanda eleştiri konusu olurken, diğer tarafta ise maddi anlamda zor günler geçiren kulüp için "doğru bir karar" olarak yorumlandı.
Beşiktaşlı yönetici ve yazarların görüşü:
Sinan Engin (Beşiktaş eski yöneticisi)
"Hayırlısı olsun. Samet Aybaba, Beşiktaş'ta uzun süre kaptanlık yaptı. Teklifi kabul etmesi bile büyük cesaret. Şu ana kadar Beşiktaş antrenör bile bulamadı. Kime teklif etse kabul etmedi. Taraftar eğer Beşiktaş'ı düşünüyorsa Samet Aybaba'ya destek olmalı. Ona destek olmazlarsa kaos oluşur."
Celal Kolot (Beşiktaş eski yöneticisi)
"Samet Aybaba, Beşiktaş'ın içinden gelen değerli biri, hayırlısı olsun. Kadro korunursa yapacağı iyi işler olur. Beşiktaş Yönetimi'nin bu durumda yapacağı en iyi tercihti. Yabancıya verecek para zaten yok. Samet hocanın da para konuştuğunu zannetmiyorum. Bu sene zaten kimse şampiyonluk beklemesin."
Atıf Keçeci (Spor yazarı)
"Samet, tribünle barışık bir adam değil. Başarılı sonuçlar gelirse sorun olmaz. Türkiye'nin şartlarını bilen biri. Şartları da Beşiktaş'a uyum sağlıyor. Maddi olarak en uygun isim. Başarısız olursa başkan yönetim de sıkıntıya girer."
Turgay Demir (Spor yazarı)
"Fikret Başkan'ın söylemleri ve eylemleri uyuşmuyor. Konumuz Samet Aybaba'nın doğru-yanlış olmaması değil. 4 yıl dayanıp dayanmayacağıdır. Sürekli tartışılan biridir. Umarım ki başarılı olur ama 4 yıl gibi bir süre için Samet hocanın Beşiktaş'ta kredisi olduğunu düşünmüyorum."
Ömer Güvenç (Spor yazarı)
"Bence tam isabet. Aslında geç alınmış bir karar. Beşiktaş, bu şartlar altında hiçbir teknik direktörle görüşmeden Samet Aybaba'yı alıp getirmeliydi. Çünkü Fikret Orman 'Küçüleceğiz, gençlerle oynayacağız' diyor. Bu doğrultuda en uygun isim kim? Genç futbolcuları çıkaran, çıkartmakla da kalmayıp onları cesaretle oynatan Samet Aybaba'dır. Bence Samet Aybaba'ya, Beşiktaş'ın çok ama çok önce doğup büyüdüğü Kartal Yuvası'nda teknik direktörlük şansı verilmeliydi. Yönetim, geç de olsa bu kararı aldı, bakın göreceksiniz Samet Aybaba belki yıldız futbolcu almayacak ama Beşiktaş'a ve Türk futboluna çok yıldız kazandıracaktır."
Ahmet Kavalcı (Beşiktaşlı yönetici)
Beşiktaş Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı, "Kendisi ile 4 yıllık mukavele imzaladık. Hocamız, yardımcılarını bir hafta içinde belirleyecek. Kamuoyu önünde de en kısa zamanda ayrıntılı bir şekilde açıklamada bulunacağız" dedi.
Twitter'de konuyla ilgili yapılan yorumlar:
@gungelisi
BJK Samet Aybaba ile anlaşmış sanırım. Bence komik. Yılmaz Vural'ı Milli Takım'ın başında görmek gibi.
@mnaay
Samet Aybaba'nın başarılı olacağına inanıyor muyum pek inanmıyorum ama yine de destek olalım zaten zor günler geçiriyoruz.
@ardacetin
"Beşiktaş, Demirören döneminden daha ne kadar kötü günler yaşayabilir ki" diye düşünürken, yönetimin Samet Aybaba ile anlaşması?
@mertoztap
Samet Aybaba bence iyi bir tercih. Mütevazi bir kadroyu beğenmemezlik yapmadan elinden geldiğince iyi şeyler yapmaya çalışacaktır.
@norrecan
Samet Aybaba nedir? Carvalhal kalsa daha iyiydi, bu kadar kötü bi tercih yapılamaz.
@Cglguven
İlk hatanda ıslıklamak için orada olacağım Samet Aybaba. O göreve hiç yakışmıyorsun Samet Aybaba. Beşiktaş sana göre XXL Samet Aybaba.
@semih_yavuz1905
Beşiktaş Samet Aybaba ile anlaşarak son çare olarak gördüler. Başka alternatifler varken bana göre yanlış oldu.
@kaim_
Samet Aybaba haberi inşallah kesindir. Beşiktaşımın öz çocuğudur kendisi. Efsane takımın efsane defansının efsane stoperiydi.
@emreterzioz
16 senelik teknik direktörlük hayatında 3 kere ilk 10'a giren,4 kere küme düşen yeni hocamız Samet Aybaba camiamıza hayırlı olsun...
@nizamcaglar
Ragnick, Bielsa, Erickson, Van Gaal ile görüşüp Samet Aybaba ile anlaşan yönetim ne içmişse ondan istiyorum..
@avmustafauzun
Samet Aybaba mı? Kamera nerde el sallayalım
@asi_adnan
Hadi beyler bayanlar bu senede kanser bir sezon bizi bekliyor Samet Aybaba gelmiş.
@tdipcin
Samet Aybaba'nın takımın başına geçmesi benim hoşuma gitti. Denizli'yi daha çok isterdim, ama olsun. Deneyimli bir yerli şarttı.
@goktugsevincli
Beşiktaş Samet Aybaba'yı getirerek en doğru işi yaptı.Yıllar sonra ilk kez benim istediğim bir isim görevde. Bakalım ne yapacak?
@TribuncuHayat
Samet Aybaba mı? Allah Beşiktaşlılar'a sabır versin şimdiden.
@OkterCan
Samet Aybaba, ne doğru ne de yanlış bir karar ama paramızı çöpe atmadık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 17 Haziran 2012 01:41

    ulan bu beşiktaşlıları anlamıyorum, ne yabancı hayranıymışsınız be, kaç tane yabancıdan kazık yiyip tazminat ödediniz hala başınıza gelmemiş, oturun oturduğunuz yerde de bu adama adam gibi destek verin...