E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivAycı: Otomotivde artıya geçtik---

Aycı: Otomotivde artıya geçtik

Aycı: Otomotivde artıya geçtik
23 Haziran 2012 - 02:18 borsagundem.com

BAŞBAKANLIK Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı: VW ile görüşmeler sır değil, otomotivde artıya geçtik

BAŞBAKANLIK Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye’nin son on yılda aldığı doğrudan yabancı yatırım miktarına, bu sefer beş yılda ulaşmak için hedef ülke, sektör ve şirketleri yakın markaja aldıklarını, bunlardan birinin otomotiv olduğunu söyledi.
Aycı, Türkiye pazarının lideri ve dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Volkswagen (VW) ile yeni yatırıma yönelik görüşmelerin sürdüğünü aktardı.Boston’da düzenlenen “Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı”nda (Biotech) sorularımızı yanıtlayan Aycı, Biotech fuarının stratejik, sektörel açılımların sadece bir göstergesi olduğunu söyleyerek, “İlaç şirketlerinin dünyada cazip bulduğu pazarlar içinde Türkiye ilk beşe giriyor. Buraya gelen Nobel İlaç’a 55 görüşme talebi geldi, Abdi İbrahim’e çok fazla görüşme talebi geldi” dedi.
Eksiden artıya
Doğrudan yabancı yatırımlarda ilacın yanısıra enerji, petrokimya ve otomotiv gibi sektörleri de stratejik olarak değerlendirdiklerini anlatan Aycı, “Türkiye’nin otomotiv sektörüyle ilgili çalışmalarından dünya haberdar. Bu yıl Türkiye’nin yeniden bu konuda eksi bakiyeden artı bakiyeye geçtiğini gördük. Bu durum otomotiv yatırımlarına yeni bir heyecan getirdi. Amacımız otomotiv sektöründe ihracatın ithalatın önünde olması” diye konuştu.
Tek taraflı aşk olmaz
Volkswagen’in Türkiye’de yeni bir yatırım yapmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Aycı, şöyle konuştu: “Volkswagen ile çalışmalar tek taraflı değil. Ekonomi ve Sanayi Bakanlığımızın yanısıra, Almanya Büyükelçiliğinden destek alıyoruz. Tek taraflı aşk olmaz. Volkswagen de Türkiye pazarındaki büyümeyi, Türkiye pazarındaki ciddiyeti, keza Doğuş Grubu gibi çok büyük bir stratejik ortağın gücünü görüyor. Volkswagen’le görüşmelerimiz sır değil ama olgunlaşmadan bir şey söylemek mümkün değil.”
Aditya’dan yeni yatırım
Aycı, petrokimya sektöründe ise geçtiğimiz yıl 510 milyon dolarlık yatırım açıklayan Hintli Aditya Birla Group’un ikinci bir yatırıma hazırlık yaptığını belirtti. Aycı, 510 milyon dolarlık yatırımla viskon elyaf üretim tesisi kuracak olan Aditya’nın 500 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atacağını ve toplam yatırım miktarını 1 milyar doların üzerine çıkaracağını söyledi. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)