E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAydınlar, bırakıyor mu?---

Aydınlar, bırakıyor mu?

Aydınlar, bırakıyor mu?
09 Eylül 2011 - 08:36 borsagundem.com

Yakın çevresine ‘Ben bu eleştirileri hak etmedim’ mesajı verdi

28 Haziran’daki Genel Kurul’da “Türk futbolunu yeniden hak ettiği noktaya taşıyacağım” sloganı ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Aydınlar, görev süresindeki 100. gününü tamamlamadan, ‘ayrılık’ mesajları vermeye başladı.
Mahmut Özgener döneminde yaşanan krize “Dur” deyip huzur ortamını yeniden inşa edecek projelerle başkanlığa soyunan Aydınlar, mazbatasını almadan patlak veren ‘şike-teşvik primi’ soruşturması nedeniyle ciddi anlamda güven kaybına uğradı.
Bir dönem yöneticiliğini yaptığı F.Bahçe tarafından ‘ihraç’ istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen, G.Saray ve Trabzonspor tarafından şike soruşturmasındaki tavrı nedeniyle eleştirilen Aydınlar, Bank Asya’daki birçok kulübün de desteğini kaybetmiş durumda. Sahibi bulunduğu Acıbadem Grubu’nun, F.Bahçe Kadın Voleybol Takımı ile devam etmekte olan uzun süreli sponsorluğunun da Sarı - Lacivertli kulüpçe iptal edilmesi sonrası büyük sıkıntı yaşayan Aydınlar’ın, “Bunları hak etmedim, federasyon başkanı olarak herkese eşit uzaklık ve yakınlıkta durdum, bunun karşılığında da istenmeyen kişi ilan edildim” diye dert yandığı yakın dostları, “Mehmet Ali Bey, eğer Sayın Başbakan’a TFF başkanlığı konusunda söz vermese çoktan istifa etmişti, şimdi yerine iyi bir alternatif bulduğunda görevi sağlık nedenleriyle bırakabilir” dediler.
Yine Aydınlar’ın, F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın eleştirilerine çok içerlediği de biliniyor. F.Bahçe’yi 3 Temmuz sabahı karşısına alan Mehmet Ali Aydınlar, şike ve teşvik primi operasyonundaki ‘bekleyelim-görelim’ tavrıyla G.Saray ve Trabzonspor’la ters düştü. İki kulübün, “TFF, UEFA ve FIFA kurallarını uygulamıyor” diye getirdiği tepkiler sonrası oluşan kaotik ortamda başlayan demeç savaşları da Aydınlar’ı yıpratmış durumda.
Özellikle G.Saray’ın yaptığı resmi açıklamaya TFF internet sitesinden verilen yanıttaki, “Tarih G.Saray’ı affetmeyecek” ifadesi tüm Sarı - Kırmızılı yöneticileri üzdü. G.Saray yönetiminin, “Artık bizim delegelerimizin Mehmet Ali Bey’i desteklemesi zor” dedikleri öğrenildi.
Trabzon kanadından hiçbir ismin TFF yönetiminde yer almaması nedeniyle ilk günden Aydınlar’a bayrak açan Bordo - Mavililer, şike-teşvik operasyonundaki ‘ağır ilerleme süreci’ nedeniyle de federasyona güvenmiyor. Kulüpler Birliği’nin geri kalan 15 takımının desteğini koruyan Aydınlar, sınırsız yabancı ve play-off sistemi nedeniyle de taban birliklerinin katkısını kaybetmiş durumda.
Şimdi ne olacak?
Yaşanan kaos ortamından büyük rahatsızlık duyan Aydınlar, tarihe ‘şikeden takım düşüren başkan’ olarak geçmemek için yargı sürecinin sonlarına doğru büyük olasılıkla istifa edecek. Ancak Aydınlar, 18 kulübün de desteğini alması ve şike-teşvik soruşturmasının herkesi memnun edecek biçimde sonlanması halinde görev süresinin sonunu bekleyecek.
Arif Kızılyalın/Cumhuriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TOPAC09 Eylül 2011 08:57

    GEÇBİLE KALDIN ŞUANA KADAR FUTBOLLA İLGİLİ KARARLARIN HEPSİ SKANDAL.HELE FB Yİ ŞAMPİYONLAR LİGİNDEN MEN ETME KARARINI ALLAH BİLE AFFETMEZ.

  • m.doğan09 Eylül 2011 08:49

    bu olayın patlak verdiği gün yapması gerken istifayı şimdi düşünmekte geç kalmadımı.inşallah kararından dönmezde türk futbolu kurtulur.

  • m.doğan09 Eylül 2011 08:49

    bu olayın patlak verdiği gün yapması gerken istifayı şimdi düşünmekte geç kalmadımı.inşallah kararından dönmezde türk futbolu kurtulur.