E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAygaz 'su'ya daldı---

Aygaz 'su'ya daldı

Aygaz 'su'ya daldı
25 Nisan 2011 - 13:39 borsagundem.com

Enerjide hedef büyüttüklerini söyleyen Aygaz Genel Müdürü Eyüpoğlu, tüpgaz istasyonlarında Pürsu markasıyla su satmaya başladıklarını açıkladı

Yakın zamana kadar jenerik marka olarak tüpgaz diye bildiğimiz Aygaz, bu kimliğinden sıyrılarak enerjide dev bir şirket olma yolunda adımlar atıyor. Pürsu markasıyla su pazarına girdiklerini de açıklayan Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, doğalgaz depolama, temin ve dağıtım işlerinin hepsine talip olduklarını belirtiyor. Radarlarında olan konuları ise; BOTAŞ'ın 6 milyar metreküplük doğalgaz kontrat devirleri ve özelleştirilecek santraller ile hatta henüz şartnamesi çıkmasa da İstanbul doğalgazı (İGDAŞ) olarak sıralıyor.
15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Eyüpoğlu geçen hafta Aygaz'ın üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıyla şirketin rotasını anlattı. Eyüpoğlu, halka açık tek LPG şirketi olan ve bu yıl 50'nci yılını kutlayan Aygaz'ın 2010'da 4.7 milyar euroluk ciro yakalayıp 3 bin bayisiyle 15 bin kişiye iş imkanı sağladığını anlattı. Doğalgaz değer zincirinin her halkasında olmak istediklerini belirten Eyüboğlu'nun, "Gelecekte doğalgazın her kolunda faaliyet göstermeyi hedefliyoruz" sözleri bu konuda hedefin geniş tutulduğuna işaret ediyor. Eyüboğlu, Aygaz'ın bağlı ortaklığı Entek ile elektrik üretimi anlamında AES ile yaptıkları ortaklık sonrasında 300 megavat kurulu güç kapasitesinden 3 bin MW'ye ulaşmayı hedeflediklerini söylerken, Akenerji'nin satışa çıkarılan elektrik üretim portföyü dahil birçok fırsatı kolladıklarını kaydetti.
PÜRSU İLE TÜP YANINDA SU SATACAK
Aygaz, daha önce de tüpgaz istasyonlarında su satma planlarının olduğunu açıklamıştı. Eyüboğlu, bu düşüncelerini yürürlüğe koyduklarını ve Pürsu markasıyla su pazarına da girdiklerini açıkladı. Sapanca ve Nazilli'de üretim yaptıklarını anlatan Eyüboğlu, "Bayilerimizle iletişimimizin güçlendirilmesi için bu işe başladık" dedi. Tarık Yılmaz/Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)