E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAYHAN BEY YATIRIMCI ‘ÇAĞRI’ BEKLİYOR---

AYHAN BEY YATIRIMCI ‘ÇAĞRI’ BEKLİYOR

AYHAN BEY YATIRIMCI ‘ÇAĞRI’ BEKLİYOR
12 Mart 2010 - 00:10 borsagundem.com

Ceylan Giyim’i alan Ayhan Öztürk 1 Aralık 2009 tarihinde borsaya şu açıklamayı göndermişti: “Gönüllü çağrıda bulunmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na en geç 60 günde başvuracağımı kabul, beyan ve taahhüt ederim.” Aradan üç ay geçti yatırımcı Ayhan Öztürk’ün bu taahhüdünü ne zaman...

Satmak için danışmanlık yaptığı şirkete müşteri bulamadığı için kendisi alan ve borsa tarihine geçecek büyük bir girişimciliğe imza atan Ayhan Öztürk’ün, çağrı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapacağı başvuruyu ne zaman yapacağı merak ediliyor. Öztürk 1 Aralık 2009 tarihinde borsaya şu açıklamayı göndermişti: “Gönüllü çağrıda bulunmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na en geç 60 günde başvuracağımı kabul, beyan ve taahhüt ederim.” Öztürk bu açıklamayı yaptıktan sonra aradan 3 aydan fazla zaman geçti, ancak henüz bir müracaat söz konusu değil. BORSAGUNDEM.COM’a mail atan yatırımcılar Öztürk’ün, çağrı taahhüdünü gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini merak ediyor. Yatırımcılar, patrondan aldığı hisseleri piyasaya sürmeye çalışan Öztürk’ün, en kısa sürede taahhüdünü yerine getirmesini bekliyor. Bazı yatırımcılar ise eğer çağrı yapılmayacaksa bu konuda da yatırımcıların bilgilendirilmesi gerektiği görüşünü savunuyor. Diğer taraftan şirket satılırken Ayhan Öztürk’ün yüzde 46 pay alması, başka bir şirket çalışanını da yüzde 5 pay alması da kafalardaki soru işaretlerini artırıyor. Yatırımcılar, “Zorunlu çağrı sınırı olan yüzde 50 oranına geçememek için mi hisse oranları bu şekilde ayarlandı?” diye soruyor. Öte yandan, şirketin binasını satacağını açıklayan ve ardından kiraya veren Öztürk’ün, açıklamaların tersine kararlar alması yatırımcıları tedirgin ediyor. Yatırımcılar cephesinde, Öztürk’ün bu başarılı girişiminde patron kadar binlerce küçük yatırımcıya da düşünmesi gerektiği görüşü giderek ağırlık kazanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)