E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasası için ortam yok---

Ayı piyasası için ortam yok

Ayı piyasası için ortam yok
12 Ağustos 2014 - 14:05 borsagundem.com

Morgan Stanley analistleri hisse piyasasının yakın zamanda çökmeyeceğini belirtti

Morgan Stanley analistleri hisse piyasasının yakın zamanda çökmeyeceğini, bunun için “uygun bir ayı piyasası ortamı bulunmadığını” söylediler.

MS analistleri tarafından dün yayınlanan bir raporda, bir çökme olmadan önce piyasanın tepesinin kibir ve borç ile tanımlandığını, şu anda bunların hiçbirinin görülmediğini belirttiler. Ayrıca artan maliyetlerin (sermaye malı yatırımları, stok artışı veya istihdam yoluyla) henüz kar marjlarına bir tehdit oluşturacak düzeyde olmadığını belirttiler.

Adam Parker başkanlığındaki analistlerin notunda, “toplam sermaye harcamalarında bir artış görmeyi beklemeden önce teknoloji ve sanayi sektörlerinde yeni siparişlerin kesilen faturalara oranının 1.0’ın ciddi üzerine çıkması ve birikmiş üretimin bekleyerek eskimesi işaretlerinin ortaya çıkmasını bekleriz” denildi.

Stoklar konusunda ise bir sonraki çeyrek kazançlarında fazla bir artışın kaygı yaratabileceği belirtildi. Notta, “Büyük ABD şirketleri, yeni istihdam konusunda büyük disiplin ile davranarak, son bir yılda çalışan sayısında artışı gelir artışından daha düşük oranda tuttular” denildi.

Analistler, şirketlerin borçlarını zamanında ödemeleri ve düşük faiz oranlarının borçlanma konusundaki sorunların da uzun bir süredir görülmediği düzede iyi olduğunu ortaya koyduğunu kaydettiler.

MS analistleri, ekonominin düzelmesi, enflasyonun düşük, gerçek getirilerin yüksek ve Fed politikasının hala gevşek olması nedeniyle hisse piyasasında değerlemelerin güçlü bir şekilde genişleyebileceğini söylediler.

MS’in önümüzdeki 12 ay için baz senaryosu (yüzde 60 gerçekleşme olasılığı veriliyor) S&P 500’ün 2015’in ortalarında 2050’ye çıkmasına dayanıyor. Ayı piyasası olasılığına ise yüzde 20 şans veriliyor ve 2015’te kazançlarda bir artış olamayacağı görüşüne dayandırılıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)