E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAykut'a bir menajer gerek---

Aykut'a bir menajer gerek

Aykut'a bir menajer gerek
20 Mayıs 2012 - 09:47 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin eski hocası Daum tıpkı kendisi gibi son hafta şampiyonluğu kaçıran Aykut Kocaman'ın da üstüne birinin getirilmesi gerektiğini savundu

BUGÜN'e konuşan Alman hoca, "Eksiğini, gördüğünü söyleyecek biri. Çünkü kendi başına hareket ediyor ve kimseye danışmak gibi bir gereksinimi yok. Ne istiyorsa yapıyor. Onun da başına bir menajer gerekiyor" dedi.
İki sezon önce Fenerbahçe son haftada Bursaspor'a şampiyonluğu kaçırınca yönetim Alman teknik adam Daum ile yollarını ayırmıştı. Ozaman takımn başında genel menajer olan Aykut Kocaman, takımın yeni teknik direktörü olmuştu. Şimdilerde Belçika'nın köklü kulübü Club Brugge'ü çalıştıran Daum gazeteniz BUGÜN'e Fenerbahçe'nin son haftada kaçırdığı şampiyonluğu değerlendirdi.
“İstanbul’u özledim”
İstanbul'u özlediğini kaydeden tecrübeli teknik direktör Türkçe olarak "Türkiye benim ikinci vatanım" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin başında 2006 ve 2009'da şampiyonluğu son haftada kaçırdıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Bunun sonunda beni gönderdiler. Aykut Kocaman da geçen hafta Galatasaray derbisinde sonmaçta şampiyonluğu kaçırdı. Onun da gönderilip gönderilmeme kararını patron verir. Kendisiyle aynı lisanı konuşuyorsunuz, isterseniz arayıp ona sorun. Ama Aykut Kocaman'ın yönetimle arasında bir direktör yok. Benim zamanımda Aykut Kocaman direktör görevindeydi. Belki onun başına da bir menajer gerekiyor. Takıma eksikleri görüp yönetime söyleyecek birileri lazım. Çünkü Kocaman kendi başına hareket ediyor. Kimseye danışmasına gerek yok. Ne istiyorsa yapıyor. Kimse ona bir şey söylemiyor. Amabenoradayken Kocaman her şeyi çok iyi biliyordu! Yanlış bir şey yaptığımızda, yenildiğimizde bana, ‘Böyle olması gerekiyordu’ derdi. Benimle hiç fikirlerini paylaşmazdı. Hemen başkanla konuşurdu, benim haberim olmazdı. Başkan hapiste. Takımın başarısızlığının onunla, içeride olmasıyla ilişkilendirilmesini anlayamıyorum. Konulara pek fazla hakim değilim, bu konu hakkında konuşmasam daha iyi olacak" diye konuştu.
Play-off sistemi yararlı
Bu sezon uygulanan play-off sistemini değerlendiren Daum, uygulamanın kulüpler açısından yararlı olduğunu savundu. Türkiye'nin play-off'u Belçika'dan örnek aldığını belirten Daum, "Aslında çok yararlı bir uygulama. Kulüplerin para kazanmasına büyük katkısı var. Ek maçlarda daha fazla seyirci, daha fazla forma satışı demek. Tek dezavantajı yarışan takımlardaki futbolcular daha fazla mesai yapıyor, daha fazla strese giriyor" dedi.
Görkem ARKAN/ BUGÜN GAZETESİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)