E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Aysal hayal görmesin'---

'Aysal hayal görmesin'

'Aysal hayal görmesin'
02 Mayıs 2012 - 14:55 borsagundem.com

Fenerbahçe Yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararlar, Aziz Yıldırım'ın yeniden adaylığı ve CAS Davası ile ilgili basın açıklaması yaptı

Fenerbahçe Yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararlar, Aziz Yıldırım'ın yeniden adaylığı ve CAS Davası ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Galatasaray Kulübü Başkanı' Ünal Aysal'ın Hürriyet'e yaptığı "Fenerbahçe şampiyon olsa bile Şampiyonlar Ligi'ne biz gideceğiz" açıklamasına cevap verdi. Özdemir, Aysal'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Kendisi hayal görüyor. Aysal, play-off'un da Fenerbahçesiz oynanacağını sanıyordu. Allah'a şükürler olsun ki onlarla beraber oynuyoruz" dedi.
Yönetimin tam kadro olarak katıldığı basın toplantısı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde gerçekleştiriliyor.
İŞTE NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI
Türk futbolu olağanüstü bir dönemden geçiriyor. 3 Temmuz süreci olarak tanımlanan ama başlangıcı daha önceye dayanan bu süreç camiaları karşı karşıya getirmiş, futbolumuzu içinden çıkalmz bir girdapta bıraktı. Geriye dönüp bakarsak temiz futbol prensibi ile başlatılan operasyon bu sezon istenmeyen tribün olaylarını beraberinde getirdi.
İnsanlar hak etmedikleri muamelelere şekilde itham edildi. İnsanlar ailelerinden uzak tutuldular. Herkes birbirini suçladı, küfürler, iftiralar havada uçuştu. Bu temiz futbol süreci daha 9 ayda birbirinden nefret eden bir futbol kültürü yarattı. Daha önceki yıllarda da bu konuda sorunlar yaşanıyordu. Yapılan saldırılar bel altına indi.
En acısı okullarda küçük çocuklar birbirine ‘sen şikecisin’ demeye başladı. Gelecek nesiller için nefretin tohumları bugünden atılmış oldu. Bundan sonra da ne yapacağız bilmiyoruz.
Değer miydi? Bu yaşatılanlara düşmanlıklara hakaretlere, nefrete gerek var mıydı? Tüm bunlara değdi mi? Temiz futbol için hepimiz her şeyi yapmaya hazırız ama yolu, yönetimi bu mu olmalıydı.
DOSYANIN GİZLİLİĞİ İHLAL EDİLDİ
6 Temmuz’da tarihimizde bir ilk yaşandı. İEM, bir internet sitesinden bir bülten yayınlayarak 19 maçta şike yapıldığını duyurdu. Dosyanın gizliliği ihlal edildi. Tüm girişimlere rağmen yayın yasağı getirilmedi. Gelince de iş işten geçmişti. Savcılık çete suçlama yaparak özel yetkili mahkemelere dosyayı verdi. Etik Kurulu’nun ilk raporunda kendisiyle kısıtlı paylaşılan belgelerle sonuçlar almaya çalıştı. Dönemin TFF Yönetimi de bu rapor üstünden medyayı yönlendirdi.
Tüm bunlar yaşanırken medyanın belli bir kesimi ağız birliği etmişçesine beraber hareket eden ekip yine sahneye çıktı ve her zaman tavırlarını hak hukuk tanımadan sürdürdüler. Tarihte eşi benzeri olmayan bundan sonrası da olmayan bir karalama kampanyası başladı.
Bir takım takipler – tespitler yapılsa neden suçüstü yapılmadı?
Operasyon neden tescilden sonra oldu?
19 maç iddianamede nasıl azaldı?
Neden bir an önce yayın yasağı gelmedi?
Emenike’nin görüntüleri nerede?
Fenerbahçe’nin çete ile ne ilgili olabilir?
Fenerbahçe ne yaptı?
AZ AMA ÖZ KONUŞTUK
Onca haksızlığa rağmen adalete güvendik. Evrensel hukuk kurallarını hatırlattık. Saldırılara karşı açıklamalar yaptık. Bilgilendirmelerde bulunduk. Az ama öz konuştuk. Gerekmedikçe de konuşmadık.
Buraya özellikle dikkat çekiyorum. Bizler hiçbir resmi açıklamamızda başkalarına saldırmadık. Her zaman hak ve hukuktan bahsettik. Ortamı germeye çalışmadık. Atıp tutanların hunharca asıp kesenlerin nefesleri kesilecek. Şimdi sıra ilgili kurumlara geldi. Tüm dosya üzerinden çalışmalara tamamlanıyor. Bizler temiziz. Suçsuzluğumuza da inanıyoruz. Adil bir yargılamanın da bunu ortaya çıkaracağından eminiz. Bilgilere göre Etik Kurulu’nun raporu bizim savunduklarımızı teyit ediyor. Şike suçu, sahadaki oyuncular tarafından yerine gelmediyse saha dışında da sorun yoktur. Bunun kararını da gerekli merciiler verecektir.
58.MADDEYLE İLGİLİ TAVRIMIZ AYNIDIR
58. maddenin değişmesiyle ilgili tavrımız aynıdır. İlk günden beri madde değişikliğini istemiyoruz. Sadece suç ve ceza dengesi açısından dengesiz olduğunu ısrar ettik. Özel bir düzeltme istemedik. Biz masumuz. Biz şike yaparak maç kazanmadık. Alın terimizle maç kazandık. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamamızla karşı karşıya kalan arkadaşlarımız hala tutuklu durumdalar.
Fenerbahçe’nin tüm kayıt ve hesaplarının hukuka uygun olduğu açıkça ortaya konmuştur. Fenerbahçe tertemizdir. Adı gayri ahlaki iddia ile yan yana koyulamaz. Şimdi sıra başkan ve arkadaşlarımızın özgür olmasına geldi. Onlar duruşları ve sabırlarıyla değerlerimize değer kattılar. Kişiye özel yasalardan kimler yararlandı. Tahliye olanlara tanınan haklar neden başkanımıza ve diğer arkadaşlarımızdan engellenmiştir. Gizli tanıkların yalan beyanları ile Türk sporuna hayatlarını adamış insanların tutuklu kalması meşru mudur?
YAYGARA YAPANLAR FENERBAHÇE İLE BAŞA ÇIKAMAYANLARDIR
TFF’nin aldığı son kararların ardından malum çevreler yaygara yapmaya başladı. Kimse kusura bakmasın. Bunlar Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayanlardır. Her gün kupa isteyerek kupa alacaklarını sananların rüyalarıdır. Adalet bekçiliği yapmaya çalışanların hukuka saygı göstermediklerinin işaretidir. Fenerbahçe camiası bu yapılanları asla ama asla unutmayacaktır. Taraftarımız rahat olsun. Zaman bizi haklı çıkaracaktır. Teknik direktörümüz Aykut Kocaman ve tüm kardeşlerimize yürek dolusu teşekkür ediyorum. Fenerbahçe formasını helal terleri ile terleten insanlara teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulu olarak onları alkışlıyoruz. Bize bu gücü veren taraftarlarımız olmuştur. Bu kenetlenme bizi ayakta tutmuştur. Hepsine teşekkür ediyorum.
BAŞARILARIMIZ TESADÜF DEĞİLDİR
Başarılar tesadüf değildir. Aziz Yıldırım’ın vizyonu üzerine gerçekleştirilmiştir. Fenerbahçe SK, yaşanan tüm olumsuzluklara karşı piyasa değeri olarak 3 büyük rakibin toplamı kadardır. Bunlar neticesinde Fenerbahçe, son 5 yılda büyük başarılar almıştır. 100. yılında rekorlar kitabına girdik. Fenerbahçe SK, futbol erkek – bayan basket, kadın – erkek voleybol, son 5 yılda toplamda 32 kupa kazanmışlardır. Tüm branşlardaki takımlar son 5 yılda toplam 297 kupa kazanılmıştır. Ferdi başarılar da sayısızdır. Bununla birlikte bu yaz da yapılacak olimpiyatlarda en çok Fenerbahçe sporcusu yer alacaktır.
Başkanımızın hizmetlerine karşı reva görülen muamele vicdanlarımızı yaralamıştır. Gerekli mercilerin kararını bekliyoruz.
CAS DAVASI'NDAN ÜLKE MENFAATİ İÇİN VAZGEÇTİK
Bilindiği gibi Fenerbahçe olarak UEFA ve TFF’ye karşı CAS’ta 1 Eylül’de dava açmıştık. Kapalı kapılar arkasında kalan bazı bilgilere ulaştık. Ülkenin menfaatleri ışığında, Fenerbahçe SK olarak söz konusu davamızı geri çektik. Bu olgunluğun farklı noktalara nasıl çekilmeye çalışıldığını eshefle takip ediyoruz. TFF’nin açıkladığı kararlar ışığında bu konuda yargıyı etkileyecek konulardan kaçındık ve kaçınacağız. Süreci en başından bu yana yöneticilerimiz ülkemizin menfaatlerini göz ardı etmeden yürüttü.
EN BÜYÜK YARA EBEDİ DOSTUMUZ GALATASARAY'DAN GELMEKTEDİR
Fenerbahçe’nin aldığı en büyük yaraların başında ezeli rakibimiz ebedi dostumuz Galatasaray’dan gelmektedir. Ünal Aysal’ın talihsiz bir açıklaması olmuştur. Geçen sene bu olay Trabzonspor ile ilgili olarak oynandı. Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne gitmesinde TFF’nin yaptığı talihsiz bir karar neticesinde olmuştur. Bugün herkes biliyor ki Fenerbahçe’nin hakkı yendi.
AYSAL PLAY-OFF'U FENERBAHÇE'SİZ OYNANACAK SANDI
Ünal Aysal’ın açıklaması bizi derinden yaralamıştır. Ama kendisi play-off maçlarının da Fenerbahçe’siz oynanacağını zannediyordu. “Bu hayalleri görmekten vazgeçin”in altını çizdik. Bugün Allah’a şükürler olsun ki onlarla beraber oynuyoruz. O, kendi camiasına yaptığı hataların giderilmesi için yapılan açıklamalar yapıyor.
Fenerbahçe SK’nin mefaatleri T.C.’ninkilerden ayrılamaz. 2020, TFF- UEFA ilişkileri, bizim UEFA ile olan ilişkilerimizin hepsinin iyiye gitmesi bizim CAS’tan vazgeçme sebebimiz olmuştur. Umaram 2020 de Türkiye’de olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şampiyon GS02 Mayıs 2012 17:44

    aslında tüm fotbol takımlarnda şike var bunu polis takipte anlamış ama suç üstü yapılmamış ne hikmetse.hepsi danışıklı dövüş klüpler başarısızlıklarını ona buna çamur atarak günü kurtarmaya çalışıyorlar.

  • MUHAMMED02 Mayıs 2012 17:34

    MILLET YARASINI COK KASIRSA KANAR

  • bursa02 Mayıs 2012 17:14

    fenerbahçe formasının yanı sır;sarı ile lacivert renklerini bile görmek istemiyorumm yaşasın bursasporrrrr..inadına texassss

  • hasann02 Mayıs 2012 17:12

    Yabancı dilim olsa uefa ya yazıcam sizin nasıl bi camia olduğunuzu ama yok:(((((

  • hüsnü02 Mayıs 2012 17:10

    fenerbaçesiz lig mi çok güzel olucak:))))))))bunlar bank asya da da rahat durmazlar yakın takipe alın....

  • pu hahaha02 Mayıs 2012 17:06

    Fenerbahçenin suçu ne diye film çeksinler başrollerde aziz yıldırım ve nihat özdemir oynasınn...çok güzel tiyatro yapıyorlar sinema da jönn olurlar kanımca.

  • bocek02 Mayıs 2012 17:04

    milletin ne kadar yarasi varmis ben kasiyim yaranizida kanasin

  • şahin02 Mayıs 2012 17:01

    Şahin k. ya havale ediyorum sizleri...

  • size tek bir sözüm var02 Mayıs 2012 16:53

    sizi recep ivediğe havale ediyorum. gonuşma len...

  • haha02 Mayıs 2012 16:52

    Üzülüyorummm fenerbahçe taraftarına ne kadar yıkansanızda bu çamurdan lekeden kurtulamıyacaksınız..

  • latif02 Mayıs 2012 16:48

    o kadar delile rağmen hala düşüremiyorsanız türk adalet sistemimiz bitmiştir kime nasıl inanıcaz.

  • fenerbahçe02 Mayıs 2012 16:45

    Düşür bizi demirören gücün yetiyorsa:)))

  • yusuf02 Mayıs 2012 16:44

    türk futbolu iflas etmiştir kim ne derse desin..yapılan yorumların hepsine katılıyorummm.ne kadar çok batmışız ve fenerbahçe yöneticiler sayesinde daha da batıyoruzz.gülüncek hallerine bakmadan başkalarına laf söylemelerine anlam veremiyorum

  • ali02 Mayıs 2012 16:39

    inşallah uefa dan demirörene ret cvbı gelirde ozaman basın toplantısında yüzünü görmek isterim he bide nihat özdemirinnnnnnnn....

  • levent02 Mayıs 2012 16:37

    ewet başarılar tesadüf değil biraz daha karıştırılırsa diğer branşlarda da çıkıcak kirli çamaşırları

  • deryaa02 Mayıs 2012 16:30

    Eziksiniz fenerbahçeeee...yaptık deyin bitsin artık sizleri ekranda görmek bile istemiyorum hele de nihat özdemir ii...

  • haluk02 Mayıs 2012 16:27

    Ünal aysalın arkasındayız bursalı olarak,demirörenin beşiktaş formasının altında fenerbahçe forması varmışta haberimiz yokmuş ben beşiktaşlılara çok üzülüyorum bu kadar borcun altından nasıl kalkacaklar allah yardımcıları olsun..bu adam ülke futbolunuda batıracak benden söylemesi...

  • harun02 Mayıs 2012 16:23

    Bu adama hiç içim ısınmadı ve dedikleri de hiç inandırıcı değil yalan makinasına sokmak lazım bunları..bu adama kim inanır:)))Siz anladınız...

  • zafer02 Mayıs 2012 16:20

    cas davasından ülke için vazgeçmişler:)))))) ne kadar güldümm yaa eski başkandan istiyordunuz 45 milyon euro.o kdar yaygara yaptınız baktınız sonu gelmicek ve kötü yerlere gidiyo vazgeçtiniz kimi kandırıyorsunuz siz herkesi aptal mı zannediyorsunuz

  • sedat02 Mayıs 2012 16:15

    Ya ben hala anlamıyorum hangi yüzle çıkıp açıklama yapıyorlar kaç gündür bu konuşmanın mı üzerinde çalışıyordunuz bu konuşmadan kimse tatmin olmadı olamazda siz fenerbahçelileri uyutunn sadece onlardan para isteyin yolunn.lig başlamadan düşecek korkusuyla bütün futbolcuları sattınız kimi kandırıyorsunuz şuan hala play ofta oynadığınıza kendiniz şaşırıyorsunuz....

  • iyi davran02 Mayıs 2012 16:10

    ünal aysala iyi davranmak gerek fb yenilgisinin şokunda olsa gerek hala.

  • 02 Mayıs 2012 16:10

    GALATASARAY IN HAYAL DEĞİL FAKAT FENERBAHÇENİN UEFA NIN VERECEĞİ CEZA YÜZÜNDEN GECELERİ KABUS GÖRDÜĞÜ KESİN.DAVAYI GERİ ÇEKEREK SUÇLUYUM UEFA ABİ DEDİ.UEFA FENERİN ONURUNU VE NAMUSUNU KONTROL EDECEK AMA HÜKÜMET VE DEMİRÖREN FEDERASYONU GİBİ DEĞİL.DELİKANLI GİBİ.

  • HALE AYGÜN02 Mayıs 2012 16:05

    NİYE BU KADAR UZATILIYOR AMLAMADIM GEREKİRSE MECLİSTEN KANUN ÇIKARIN FENERBAHÇEYİ ŞAMPİYON İLAN EDİN GİTSİN

  • 02 Mayıs 2012 16:01

    çok ama çok komik bir küçük kuşsun nihat özdemir ülke menfaati içinmiş o ülke kanarya sevenler cumhuriyeti olmasın

  • 02 Mayıs 2012 15:18

    CEVAPLARDAN TATMİN OLAN VAR MI.SAYIN NİHAT ÖZDEMİR KAÇAMAK CEVAPLAR VERECEĞİNE HAKLIYDIN DA ONUR VE NAMUS DAVANDAN NEDEN FERAGAT ETTİN.SEN KENDİNİ KANDIR.