E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAzalan risk iştahı piyasaları güçlendirdi---

Azalan risk iştahı piyasaları güçlendirdi

Azalan risk iştahı piyasaları güçlendirdi
01 Kasım 2018 - 08:12 borsagundem.com

Küresel piyasalar uzun süren düşüşten çıkmak için çaba sarf ediyor

Asya borsaları yatırımcıların azalan risk iştahının Wall Street'teki güçlü seyrin etkisiyle toparlanmasıyla yükselirken; sterlin, İngiltere'nin finans hizmetleri şirketlerinin Brexit'ten sonra Avrupa piyasalarına erişimini sürdürecek bir anlaşma yaptığına dair haberin etkisiyle güçlendi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.9 yükselerek dünkü ılımlı kazanımlarını artırdı. Endeks ABD-Çin ticaret gerilimlerinden küresel ekonomik büyümeye yönelik endişeler, ABD'de faiz oranlarının artması ve şirket bilançolarına kadar birçok etmenin küresel piyasalardaki oynaklığı artırmasıyla Ekim ayında yüzde 10.2 gerileyerek Ağustos 2015'ten bu yana en kötü aylık performansını kaydetti.

Wall Street'teki iyimserlik Asya borsalarına da yansıdı. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1.5 ve Shanghai bileşik endeksi yüzde 1.2 yükseldi. Avustralya borsası da yüzde 0.5, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 1 yükseldi. 

DÖVİZ

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brüksel ile Brexit'ten sonra İngiltere finans hizmetleri şirketlerinin Avrupa piyasalarına erişimini sürdürmesini sağlayacak bir anlaşma yaptığına dair haberin etkisiyle yükseldi.
Sterlin Times'ın söz konusu haberinin ardından Asya borsalarındaki işlemlerde dolar karşısında yüzde 0.6 değer kazandı. Times'ın hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İngiliz ve Avrupalı
müzakereciler, veri alışverişinin yanı sıra hizmetlerle ilgili gelecekteki bir ortaklığın tüm yönleri hakkında geçici bir anlaşmaya vardılar. İşlemciler ayrıca günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası kararını bekliyorlar.
Dolar endeksi ise sterlin ve eurodaki yükselişin etkisiyle dün gördüğü 16 ayın zirvesi olan 97.2'den gerileyerek bugün yüzde 0.3 düşüşle 96.91'e geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları arzda artış sinyalleri ve küresel ekonomik yavaşlamanın etkisiyle talebin zayıflayabileceğine dair artan endişelerle geriledi. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.61 düşüşle 74.58 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların zayıf seyretmesiyle dün gördüğü üç haftanın dip seviyesinden toparlandı.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,217.66 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)