E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAzalan ülke risk primi, BİST'te etkili oluyor---

Azalan ülke risk primi, BİST'te etkili oluyor

Azalan ülke risk primi, BİST'te etkili oluyor
06 Kasım 2020 - 08:52 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Global çapta yüksek risk alma isteği pozisyonlanmalara yansımaya devam ediyor. ABD hisse senetleri piyasaları önderliğinde yükselişler belirleyici rol üstlenirken, Amerikan dolarındaki zayıflama G10 ve
EMFX cephelerine eş zamanlı şekilde yansıyor. Finansal stresin azalması parite cepheleri kadar emtia işlemlerine de etkileşim gösterirken, ons altın ve gümüş fiyatlamalarındaki yükseliş yatırımcılardaki risk iştahı düzeyini anlamamıza imkan tanıyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.11 yükseliş ile tamamlarken, 2 Kasım kapanışına göre ölçümleme yaptığımızda ise %0.04 ile yatay seyir karşımıza çıkıyor. Öte yandan küresel risk iştahını yakalama çabası azalan ülke risk primi ve BİST 100 endeksi işlemleri üzerinden dikkat çeker şekilde gerçekleşmekte. BİST 100 kapanışı 5 Kasım işlemlerinde 1180 puan seviyesinden gerçekleşirken, 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi 33bp düşüş ile %14.03 oldu. 5y vadeli CDS yaklaşık %5 gerileyerek 518bp seviyesine gelirken, Ekim ayı sonundaki seviyelerine yakınsama gösterdi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genel risk iştahı ekseninde gerçekleşirken, fiyatlamalara gecikmeli dahil olan Rusya (RTS, USD) varlıklarında %5’i aşan yükseliş dikkat çekti. Euro Stoxx 50 %1.72, FTSE 100 %0.39 ve DAX %1.39 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansından devralınan iyimserliğin devamı gözlendi. Majör ABD endeksleri Nasdaq hariç 5 günlük işlem hacmi ortalamalarının gerisinde performans sergilerken, kapanışlar %2-2.5 aralığında yükselişler şeklinde oldu. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarının da eğilime katılım sağladı ortamda Bovespa %2.95, Merval ise %3.13 ile izlendi.

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık kar ve zararları

Yabancıların en fazla aldığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)