E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzil soruşturmasında Trump'a kötü haber! Kritik isim ifadesini değiştirdi---

Azil soruşturmasında Trump'a kötü haber! Kritik isim ifadesini değiştirdi

Azil soruşturmasında Trump'a kötü haber! Kritik isim ifadesini değiştirdi
06 Kasım 2019 - 10:04 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturmasında adı geçen Amerikalı üst düzey bir diplomat ifadesini değiştirdi

Gordon Sondland, daha önce askeri yardımların siyasi bir faydaya dayalı olduğu iddiasını reddetmişti.

Trump’ın bağışçıları arasında yer alan Sondland, ifadesine üç sayfalık bir ek yaptı. Söz konusu gelişme, Temsilciler Meclisi’nde Donald Trump’ın azil soruşturmasını yürüten Demokratların, soruşturma kapsamında kapalı kapılar ardında ay başında yaptıkları iki mülakatın daha dökümünü sün yayımlamasıyla ortaya çıktı.

Sondland ifadesinde, Washington’ın Ukrayna’ya askeri yardımlarının ülkede yolsuzlukları soruşturma sözünü içeren bir açıklama yapılması koşuluna bağlandığını eylül ayı itibarıyla anladığını söyledi.

AZİL SÜRECİ İÇİN KRİTİK DİPLOMAT

Azil süreci için kilit bir isim olarak görülen diplomat, 1 Eylül’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin danışmanlarından Andriy Yermak ile yaptığı bir görüşmeyi ifadesine ekledi.

İfadesinde Sondland, “Yermak ile bireysel olarak konuştuğumu şimdi hatırlıyorum. Ona, Ukrayna haftalardır üzerinde konuştuğumuz yolsuzluk açıklamasını kamuoyuyla paylaşmadığı müddetçe, ABD yardımlarının yeniden başlamasının pek mümkün görünmediğini söyledim” dedi.

Sondland, ABD’nin Ukrayna Büyükelçi Vekili William Taylor ile eylül ayındaki mesajlaşmalarında, Başkan Trump’ın siyasi menfaat için Ukrayna’ya baskı uygulamadığı konusunda açık olduğunu kaydetmişti.

İfadesinde Sondland, azil soruşturması kapsamında ifade veren diğer iki kilit tanığın konuşmalarını gördükten sonra hafızasının tazelendiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)