E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Başkan'ın tahliyesi bekleniyor---

Aziz Başkan'ın tahliyesi bekleniyor

Aziz Başkan'ın tahliyesi bekleniyor
01 Haziran 2012 - 17:47 borsagundem.com

Şike davasını yürüten mahkemeden bugün tahliye kararı çıkması bekleniyor

Futboldaki şike davasında aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 9’u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 19. duruşması Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor.
MAHKEMEDEN AYRINTILAR
Avukat Ali Rıza Dizdar: Bu mahkeme Anayasa'ya aykırı. Dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne gönderin.
Avukat Ali Rıza Dizdar: Ben de sizin gibi odaya girip ses kayıtlarını dinlemek istiyorum. Bana vermeyin ama dinlemek istiyorum. Çalacak değilim.
Avukat Erdener Yurtcan: Derinleştirme meselesi çözülmeden savcının esas hakkında mütalaa vermesi uygun olmaz. Hakim'in derinleştirme isteyip istememeyi sorması bu aşamada doğru ama savunmanın süre istemesi haklı bir talep.
Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede: Gerçeği araştırıyoruz, bu acelenizi anlamış değilim, acele giden ecele gider, Fenerbahçe avukatına 'geç kaldınız, neden daha önce söylemediniz' diyemezsiniz, biz tahkikat talebimizi derhal sunmaya bırakılmak zorunda değiliz.
Aziz Yıldırım'ın Avukatı Köksal Bayraktar: Tahkikat talebimizi, yazılı olarak delillerimizle sunmak için mehil(zaman) istiyoruz.
Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya: Trabzonspor'a ilişkin Recep Temizel ve Coşkun Cebi arasında geçen balık konulu gorüşmeye istinaden tanık olarak dinlenilmesini talep ediyoruz. Coskun Cebi'nin konuşma sırasındaki bazı kayıtlarının tespitini talep ediyoruz. 6 milyon TL'llik alınan avansa ilişkin dolayısıyla Trabzonspor'un hesap kayıtlarını ve faturaların getirtilip, incelenmesini talep ediyoruz.
Aziz Yıldırım'ın Avukatı Faik Işık: İddia makamına karşı biz silahlarımızı kullanamadık. Henüz cevabımızı almadan savcı nasıl mütalaa verecek.
Mahkeme heyeti: Hep başa dönüyorsunu
Aziz Yıldırım'ın Avukatı Faik Işık: Biz hiç baştan çıkmadık. 11 aydır Metris'teyiz. Ayakkabı ve kemerlerimizi çıkartıp giriyoruz, tahliye istiyoruz.
Fenerbahçe Kongre Üyesi Bülent İşcen'in avukatı: Muvekkilimin kongrede cebir şiddet uygulandığına ilişkin beyanları olan kişilerin dinlenmesini talep ediyorum.
Menajer Ali Kıratlı'nın avukatı: Eskişehirspor, İBB ve Sivasspor oyuncularının tanık olarak çağırılıp şike, teşvike ilişkin dinlenmesini talep etti.
ARADA OLAY ÇIKTI
Şike davasında duruşmaya verilen öğle arasında Fenerbahçeli yöneticiler ile Trabzonsporlu yöneticiler arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin, Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı Ali Koç'un, duruşmadan notları twitter'da paylaşan bir kişiye tepki göstermesi üzerine başladığı öğrenildi. Şike davasında duruşmaya verilen öğle arasında salondakilerin koridora çıktığı sırada Ali Koç, duruşmadan notları twitter'da paylaşan Trabzonlu gazeteci Ali Savaş'ın yanına giderek, yalan yanlış bilgiler yazdığı iddiasında bulundu. Bunun üzerine orada bulunan Trabzonspor kongre üyelerinden sanık Zeki Mazlum da Koç'a, "Siz neden karışıyorsunuz" karşılığını verdi. Bu ifadeler üzerine gerginlik çıktı. Koç ile Mazlum arasında itişme yaşandı. Avukatlar ve diğer yöneticiler araya girerek ikiliyi ayırdı. Taraflar arasında sözlü tartışma bir süre daha devam etti. Araya girenlerin sakinleştirmesiyle tartışma sona erdi.
Trabzonlu gazeteci Ali Savaş, attığı bir başka tweette de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret etti.
MAHKEME HEYETİ: EYLÜL - EKİM'DE BİTER
Fenerbahçe Avukatı: Tahkikat için süre istiyoruz.
Mahkeme heyeti: Süre istiyorsunuz o zaman bu dava Eylül - Ekim'de biter diye tepki gösterdi. Gelip son dakikada müdahil oluyorsunuz sonra işi uzatıyorsunuz. (Tahkikat: Suç istinat edilen kişinin, bu suçu işleyip işlemediğinin yetkili kişilerce araştırılarak bir rapora bağlanmasıdır.)
Sanıkların çapraz sorguları tamamlandı. Avukatların tahliye talepleri dinleniyor.
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker: Beni Giresun'da görev yaptığım dönemdeki savcıya, valiye sorun.
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker: Burada tape, delil değil deniliyor ama benim tapem bile yok. Hep hakkımda başkalarının konuşmaları var.
Mahkeme Başkanı: Bizim sana ön yargımız yok biz dosyaya bakarız.
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker: Sizden özür dilerim.
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker: Mahkeme başlarken yalan makinası talebim oldu ücretini kendim karşılayadabilirdim ancak herkes bana güldü.
Mahkme Başkanı: Olgun seni en sona bıraktım çünkü sen bir numarasın. Hakim: Olgun yemin ve dini referanslara girme.
İŞCEN: AZİZ YILDIRIM ÖL DESE ÖLÜRÜM
Fenerbahçe Kongre Üyesi Bülent İşcen: Aziz Yıldırım'ın yanındayım, çok seviyorum, ağabeyim, öl dese ölürüm ama onun adamı değilim. 50 yaşındayım, ailem ve kendi iş hayatım var. Tutuklu kaldığım için evimi satmak zorunda kaldım.
Fenerbahçe Kongre Üyesi Bülent İşcen: Sözü geçen otomobille bir alakam yok. 93 sanıkla konuyla ilgili bir talebim, bir görüşmem olmamıştır. Yapmış olduğum tek şey biletleri alıp, teslim etmek oldu. Menajer Yusuf Turanlı: Şike teşvik teklifi yapmadım. 335 günlük tutukluluğumun bitip, tahliyemi talep ediyorum. Menajerlik yapıyorum, ortağım Egemen. Abdullah Başak ile Fenerbahçe'ye bir transfer yapmaya çalıştık ama olmadı.
Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi: Tahliye değil, beraat talep ediyorum.
Menajer Ali Kıratlı: Artık cinlerle top oynuyorum. Bugün gelirken de 'Siz tahliye olursaniz ben yalnız kalacağım' dedim.
Menajer Ali Kıratlı: Siz mikrofonu elimden alana kadar bırakmayacağım. Benim Aykut'un yerinde gözü olan Bülent'e şike teklif etmem nasıl mantığa uygun bulunuyor?
EKŞİOĞLU: 'TARLAYI SÜRDÜK' TOTEMDİR
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Metris'te artık kitapta okumuyoruz. Orada artık kim neden gelmiş, neden tahliye olmuş onları öğreniyoruz.
Avukat: Serdar Kulbilge'ye '5000 TL küçük para' mı dediniz?
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Evet doğrudur az para değildir ancak oyuncular en az yıllık 1 milyon euroya oynuyorlar.
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Hukuk devletinin bana verdiği hakkı kullanamadığımı düşünüyorum, tutuksuz yargılanmak istiyorum, 12. aydan gün aldık tutuklulukta. Transfer çok enteresan bir iştir. Kulüp içinde bulunmamız gerek. Transfer için hukuki zeminde her yol mubahtır.
Avukat: Gençlerbirliği ile diğer oyuncularla görüşmeye çalışmanızın amacı nedir?
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Trabzonspor'un teşvik girişimini önlemek amaçla.
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Benim kendi işlerim de var, iş adamıyım Türkiye'nin en büyük kulübünün asbaşkanıyım. Siz ve başkaları dinleyeceksiniz diye günde 100 kere yaptığım görüşmelerde sürekli isim vermek zorunda değilim.
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Tarlayı sürdük maç günleri yaptığım totemdir. Tarladaki işçilerden kastım, Trabzonspor teşvik eylem girişimlerinin engellenmesi amaçlanmıştır.
Avukat: Bursa'daki taş ocağı nedir?
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Sercan'ın transferiyle ilgilidir. Transfer 3 şekilde yapılır. Kiralik, hulle gibi.
Avukat: Muavin defterde 183 bin TL alacağınız gözüküyor, 250 bin doları neye istinaden geri istediniz?
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Yöneticiler ceplerinden zaman zaman para verir ve bunların hepsi kayda girmeyebiliyor.
Trabzonspor Avukatı: Siz veya diğer yöneticilerinize karşı dinlenme şüpheniz olmuş muydu?
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Bu konu hakkında değil ama başka bir sebepten dolayı dinlendiğimi düşünüyordum. Memiş isimli polis ile görüştüm o da araştırdı ama 'polis olabilir' sözünden polisce dinlendiğimi anlamadım.
Gazeteci Lube Ayar: Başkan bana kesinlikle hakaret etmedi, böyle bir şey söz konusu değil. Tehdit dahi olmadı. Başkanın yanına gittiğimde beni ne için çağırdını tahmin ediyordum, rahatsız olunan bir konuda benimle konuşmak istedi.
"AZİZ YILDIRIM ÖLÜM RİSKİ ALTINDA"
Aziz Yıldırım'ın doktoru Serdar Erkan'dan Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında açıklama: 11 aydır sağlık sorunları var ve son 10 gündür durumu son derece ciddileşmiştir. Pankreas iltihabı sebebiyle hastanede müşade altında. Böbrek kisti var ve vertigo süphesi olduğu için beyin MR'ı çekilecek. Cezaevi koşullarında, pankreas iltihabı ölümcül olduğu için tedavi mümkün olmayıp ölüm riski altındadır. Ben iyi bir Fenerbahçeliyim.
Fenerbahçe'nin müdahillik talebi kabul edildi.. Ses kayıtlarının verilmesi reddedildi.
Ali Rıza Dizdar: Ses kayıtlarını medyaya veren avukat avukat değildir. Ben ses kayıtlarını istiyorum.
Aziz Yıldırım'ın avukatları ile Ekşioğlu'nun avukatı karşı karşıya geldi.
İlhan Ekşioğlu'nun avukatı ses kayıtlarının verilmesine itiraz etti.
Savcı, ses kayıtlarının verilmesi talebinin reddedilmesini istedi.. Nihai karar sonra verilecek.
Metin Korkmaz'ın talimatla ifade vermesine Fenerbahçe itiraz etti. Duruşmada da dinlenecek.
Fenerbahçe Spor Kulübü davaya müdahillik talebinde bulundu.
AZİZ YILDIRIM KATILMADI
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Olgun Peker'in bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Aziz Yıldırım duruşmaya katılmadı. Davaya Sadri Şener, Nevzat Şakar ve Şekip Mosturoğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.
GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında güvenlik barikatı oluşturuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)