E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım rekor kırmaya hazırlanıyor---

Aziz Yıldırım rekor kırmaya hazırlanıyor

Aziz Yıldırım rekor kırmaya hazırlanıyor
19 Mayıs 2012 - 07:33 borsagundem.com

Fenerbahçe'de kongre bugün, seçim yarın. Yeniden seçilmesi kesin olan Aziz Yıldırım, 2009'daki 5053 oyluk rekorunu kırmayı istiyor.

Fenerbahçe'nin bugün başlayacak genel kurulunda yeniden aday olan Aziz Yıldırım, pazar günü 10. kez seçilir ve şike soruşturmasında hüküm giymezse yeni görev süresinin ikinci yılında kulüp tarihine geçecek. 15 Şubat 1998'den beri 14 yılı aşan bir süredir görevde olan Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakacak. Ülker Arena'da 10.30'da başlayacak kongreye aidatlarını yatıran 11 bin 653 üyenin katılma hakkı var. 2009'da Şadan Kalkavan'a karşı 6 bin 335 oyun 5 bin 53'ünü alarak rekor kıran Yıldırım'ın bir hedefi de bu sayıyı geçmek. Yıldırım'a rakip olarak şu ana kadar sadece Murat Çelikel çıktı. Kongrede Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sermayesinin, yeniden yüzde 15'e kadar hissenin halka arzı hakkında görüşmeler yapılması ve yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu da yer alıyor. Toplantının ilk günü, sandık kurulları başkanları ve üyelerinin seçimi ile tamamlanacak. Yarın ise başkanlık seçimi yapılacak.
LİSTEDE 4 YENİ İSİM
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeni yol arkadaşlarının çoğunluğunu mevcut yönetimden isimler oluşturacak. Sadece Vefa Küçük, Mahmut Uslu, Tolga Aytöre ve Uğur Dündar'ın yeni isimler olarak Aziz Yıldırım'ın listesine girmesi bekleniyor. Şu anki yönetimden Nihat Özdemir, Cihan Kamer, Serhat Çeçen ve Vedat Olcay'ın listeye girmemesi kesinleşirken, Abdullah Kiğılı, Ömer Temelli, Nihat Özbağı ve Murat Özaydınlı'nın durumları belirsizliğini koruyor. Devam etmesi kesin olan isimler ise şunlar: Ali Koç, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Semih Özsoy, Hakan Dinçay, Hüseyin Ersan Topbaş, Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Turan Şahin, Mithat Yenigün...
YERİNE KOÇ'U İŞARET ETTİ
Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Galatasaray maçının ardından çıkan olaylar için kulübe verilen 6 maçlık cezanın Tahkim Kurulu tarafından indirilmesini beklediklerini söyledi, "Sağduyulu davranıp cezayı bir veya iki maça indireceklerine inanıyorum" ifadesini kullandı. Yeni yönetim kurulunda yer almayacağını yineleyen Özdemir, sıkıntılı süreci yönetimde yer alan Ali Koç ile birlikte bu döneme kadar taşıdıklarını ifade ederek, "Sayın Ali Koç bu süreçte işini, ailesini bir yana bıraktı, çok önemli çalışmalar yaptı. Benden sonra başkanvekilliğini Ali Koç yapsın, ona yakışır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)