E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'a kötü haber!---

Aziz Yıldırım'a kötü haber!

Aziz Yıldırım'a kötü haber!
12 Aralık 2011 - 18:23 borsagundem.com

Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım tahliye edilmedi. İşte nedeni!

Şike ve teşvik soruşturması kapsamında Metris cezaevinde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu için talep edilen 'tahliye' kararı geri çevrildi.
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun taleplerini reddeden özel yetkili mahkeme, Cemil Turan ve İlhan Ekşioğlu'nun mahkeme sırasında yayınların yapılmaması konusundaki 'yayın yasağı' talebini de reddetti.
TUTUKLU SAYISI 23'E İNDİ
3 Temmuz'da başlayan soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 23'e indi.
Mahkeme, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Abdullah Başak, Abdullah Eker, Abdullah Karakız, Ahmet Çelenbi, Ali Kıratlı, Bülent Uygun, Bülen İbrahim İşcen, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Haldun Şenman, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı’nın “üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, atılı suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, telefon görüşme tutanak içerikleri, bir kısım sanıkların beyanları, el koyma tutanakları, CD çözümleri göz önüne alındığında kuvvetli suç şüphesini gösteren olgu kriterinin mevcut dosyada devam etmesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve bu nedenle koruma tedbirlerinin de uygulanması yeterli olmayacağından tutuklama sebeplerinin kalkmadığını" belirtti. Mahkeme bu nedenle 23 sanığın tahliye taleplerinin reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
33 ŞÜPHELİ YAŞADIĞI BÖLGEDE İFADE VERECEK
Mahkeme, yasadaki değişiklikle birlikte sanıkların savunmalarının kendi bölgelerinde mahkemelerde alınabileceğini ifade ederek aralarında Nevzat Şakar, Gökçek Vederson, Mehmet yıldız, Serdar Kulbilge’nin de olduğu 33 kişinin yaşadıkları bölgedeki ifade vermesine karar verdi. Bu nedenle 33 sanığın yaşadıkları bölgedeki mahkemelere talimat yazıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)