E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'a rekor ceza geliyor---

Aziz Yıldırım'a rekor ceza geliyor

Aziz Yıldırım'a rekor ceza geliyor
12 Mart 2013 - 18:34 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Bursaspor maçında yaşananlar sebebiyle çok ağır bir ceza gelmesi bekleniyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a, ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona eren Bursaspor maçının devre arasında soyunma odası koridorlarında hakem Tolga Özkalfa’ya yönelik tepkisi sebebiyle ağır ceza verileceği belirtildi.
Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Talimatı’na göre Yıldırım’ın en az 3, en fazla 6 ay ceza alması gündeme geldi. Başkan Yıldırım’ı çileden çıkaran konunun ise ilk devrenin son saniyelerinde rakip futbolcunun Semih Şentürk’e yaptığı müdahaleye rağmen hakemin karşılaşmayı devam ettirmesi olduğu öğrenildi. Özkalfa’nın kararı üzerine sinirli şekilde soyunma odalarının bulunduğu bölüme giden Fenerbahçe Başkanı’nın Tolga Özkalfa’ya, “Biriniz tükürmeyeni tükürdü yazıyor, biriniz ‘lan’ demeyeni atıyor. Yeter artık. Size kim sahip çıkacaksa çıksın. Federasyon mu çıkar bilemem. Yoksa ben affetmem.” dediği vurgulandı. Temsilciler İbrahim Yuşan ile Haydar Özdemir’in, bu sözleri raporlarına yazdıkları bildirildi.
Aziz Yıldırım’ın PFDK’ya sevk edileceği, en az 3, en fazla 6 ay hak mahrumiyeti cezası alacağı kaydedildi. Başkan Yıldırım, bu süreç içerisinde Fenerbahçe’nin müsabakalarını tribünde izleyemeyecek ve kulüp adına açıklama yapamayacak. Ayrıca Tolga Özkalfa’ya, gözlemci Ergül Yücedağ’ın 8 tam puan verdiği ifade edildi.
Profesyonel Disiplin Talimatı’nın ilgili maddesi şöyle:
Madde: 40-Hakem soyunma odasının ve koridorlarının güvenliği
(1) Akredite olmayan kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarına girmeleri halinde 21 günden az ve 45 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
(2) Kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 45 günden az ve 90 günden çok olmamak üzere hakarette bulunmaları halinde ise 90 günden az 180 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
(3) Kulüp yöneticileri hakem soyunma odasında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 90 günden az ve 180 günden çok olmamak üzere hakarette bulunmaları halinde ise 180 günden az, 360 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)