E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'ı kurtaracak hamle---

Aziz Yıldırım'ı kurtaracak hamle

Aziz Yıldırım'ı kurtaracak hamle
14 Mayıs 2014 - 06:53 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, denetimli serbestlik ile cezaevine girmeyebilir

Adalet Bakanlığı, bazı suçlarda daha az cezaevinde kalma sonucunu doğuracak infaz ve denetimli serbestlik çalışması yürütüyor.

Vatan'ın haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önceki gün çocukların istismarı, cinsel saldırı, hırsızlık, uyuşturucu gibi suçların yanı sıra pek çok yargısal konuda değişiklikler getiren tasarıya ilişkin yaptığı bilgilendirme toplantısında bir soruya verdiği yanıt ve bakanlık kaynaklarının verdiği bilgiler, yeni bir çalışmanın olduğun ortaya koydu. Bu çalışmanın, kamuoyunun yakından takip ettiği Şike davası gibi bazı davalar yönünden sonuç doğurma olasılığı bulunduğu da kulislerde konuşuluyor.

‘Çalışma yapıyoruz’

Bozdağ, ikiz bebekleriyle cezaevine girmesi beklenen Mülkiye Kılınç’ın durumuna ilişkin sorusu üzerine, genel olarak iyileştirme konusunda neler yapılacağı hususunda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve Kanunlar Genel Müdürlüğü’nün ayrıca infazla ilgili bir çalışma yürüttüğünü belirterek, “Onunla ilgili hazırlıklarımız da bir noktaya geldi. Özellikle hasta olan veya diğer bazı durumlarla ilgili insani olarak yapmamız gereken olup da yapmadıklarımız var mı veya eksik yaptıklarımız var mı, ne yapmamız gerekir, onun üzerinde çalışma yapıyoruz” dedi.

Yıldırım kurtulur mu?

Bozdağ çalışmanın içeriğine ilişkin ayrıntı vermedi. Ancak bakanlık kulislerinden edinilen bilgiye göre, akademisyenlerin de yer aldığı çalışmada öncelikle bazı suçlarda veya bazı durumdaki hükümlüler için infaz indirimi yapılması gündeme geldi. Özellikle denetimli serbestlikle ilgili düzenlemeler yapılacağı belirtiliyor. Buna göre yapılacak bir değişiklikle aralarında Şike davasının da olduğu bazı davalarda belli bir süre yatmış hükümlülerin denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandırılarak cezaevine girmelerinin engellenebileceği ileri sürülüyor. Bu kapsamda, hakkındaki hüküm kesinleşmesine rağmen cezasının infazına başlanmayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da denetimli serbestlik altına alınarak cezaevine girmekten kurtulabileceği iddia ediliyor.

 Kulislerde Balyoz davası hükümlülerinin de bu kapsamda yer alabileceği dile getiriliyor. Ancak şike davasına göre çok uzun süreli hapis cezaları verilen Balyoz davasındaki hükümlülerin, “denetimli serbestlikten” hemen yararlanamayacak olmaları nedeniyle bu ihtimalin zayıf olduğu kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)