E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir---

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir
03 Haziran 2012 - 08:53 borsagundem.com

Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe Başkanlığı'na devam edip etmeyeceği 'mahkeme heyetinin' elinde

Futbolda şike davasının artık sonuna gelindi... Davaya bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, bir aksilik olmazsa sanıklar hakkındaki kararını 29 Haziran'da görülecek duruşmada açıklayacak. Davanın 1 numaralı ismi olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kaderi ise tam anlamıyla hakim Mehmet Ekinci başkanlığındaki mahkeme heyetinin ellerinde. Duruşma savcısı Ufuk Ermertcan, hatırlanacağı üzere önceki gün verdiği mütalaasında, 6259 sayılı Sporda Şiddet Yasası kapsamında 6 maçta şike, 3 maçta teşvik ve örgüt kurmakla suçladığı Aziz Yıldırım hakkında 3 yıl ila 13 yıl 10 ay arasında hapis cezası istedi.
BU noktada en çok merak edilen konu, Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe Kulübü Başkanlığı'na devam edip edemeyeceği... Hukukçular bu konudaki yol haritasını ve senaryoları şöyle anlatıyor...
5 AY YARGITAY KARARI BEKLER
ÖZEL Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ı, duruşma savcısı Ufuk Ermertcan'ın mütalaasında yer alan suçlamalardan dolayı cezalandırsa bile Yıldırım F.Bahçe Kulübü Başkanlığı'na devam edebilir. Yıldırım bu aşamada Yargıtay'a başvurup, cezanın kaldırılması ya da düzeltilmesini talep eder. Yargıtay'dan karar çıkma süreci en az 5 ay süreceği için, Yıldırım 2013 yılının başına dek F.Bahçe Başkanlığı'na devam edebilir.
TESiSLERDEN YARARLANAMAZ
MEHMET Ekinci başkanlığındaki mahkeme heyeti, Aziz Yıldırım'a hapis cezası vermenin dışında, spor yöneticiliğinden yasaklanmasını tedbiren talep edebilir. Bu durumda Yargıtay'ın kararı beklenmez, Yıldırım'ın başkanlığı biter. Mahkeme kararıyla başkansız kalan F.Bahçe de olağanüstü kongreye gider. Eğer Yargıtay cezayı onarsa ve Dernekler Masası da bunu 'yüz kızartıcı' suç olarak değerlendirirse, Aziz Yıldırım'ın hem başkanlığı düşer hem de kulüp üyeliği fiilen sona erer. Bu durumda Yıldırım, F.Bahçe'nin tesislerinden yararlanamaz.
Zico, Deivid füzesini unutamıyor
IRAK Milli Takımı Teknik Direktörü Zico, Brezilya'da katıldığı bir TV programında, Deivid'in F.Bahçe forması giyerken Chelsea'ye attığı golü 'futbol hayatında gördüğü en güzel 5 gol' arasında gösterdi. 2 Nisan 2008'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Deivid, yaklaşık 25 metreden attığı sert şutla Sarı-Lacivertli takımı 2-1 galip getiren golü kaydetmişti.
Tek eksik Başkan
F.Bahçe'de şike davasındaki 19. duruşma sonrasında beklenen olmadı; Çağlayan Adliyesi'nden kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a tahliye kararı çıkmadı. Haliyle Sarı-Lacivertliler'de büyük üzüntü hakim. Ancak yönetim her gün 24 saat mesaiye devam ediyor. Son durumla ilgili ise F.Bahçeliler'in 'Abdullah Abisi' Abdullah Kiğılı, AKŞAM'a çarpıcı mesajlar verdi. İşte F.Bahçeli taraftarları sakin olmaya çağıran Abdullah Kiğılı'dan önemli pasajlar:
AZİZ YILDIRIM: Biz başkanımızın çıkmasını çok istiyorduk ve bekliyorduk. Ama tahliye olamadı. İnşallah haziran ayı sonunda çıkacak. Sıhhat durumunun düzelmesini bekliyoruz. Pankreas bulguları yüksekti ama dinlenirse eski haline kavuşur. Sağlığının düzeleceğine eminiz. Davanın bitmesine çok az zaman kaldı. Adalete güvenimiz tam. Başkanımızın beraat edeceğine inanıyoruz.
TIKIR TIKIR GİDİYOR
GÖREV BÖLÜMÜ: Bu konuda acelemiz yok. Gelecek hafta görev bölümü yapacağız. Şu an başkanvekilimiz yokmuş gibi hepimiz çalışıyoruz. Zaten 10 arkadaşımız yeniden seçildi. Taraftarlarımız merak etmesin, F.Bahçe Kulübü'nde her şey tıkırında ve tıkır tıkır gidecek. Tek eksimiz başkanımız.
HEP YANIMIZDALAR
NİHAT ÖZDEMİR-ALİ KOÇ: Yönetim kurulundan ayrılan arkadaşlarımız, ayrıldıkları günden beri hep yanımızda. Sağolsunlar; Nihat Özdemir de Ali Koç da bize her konuda yardım ediyor. O bakımdan yönetimden ayrılan arkadaşların boşluğunu hissetmedik. Sıcak ilgilerini hissettik. Hissediyoruz.
%15 HİSSE SATILACAK
MALİ TABLO: F.Bahçe'nin mali durumu kuvvetli. Genel kurulumuzdan, kulüp hisselerinin yüzde 15'inin halka arzı için izin aldık. Para sorunumuz yok. UEFA'nın çok önem verdiği Mali Fair Play kriterlerine her bakımdan uygun bir kulübüz. Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)