E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek---

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek
17 Kasım 2011 - 22:29 borsagundem.com

Yasadaki değişikliklerin yıl sonuna kadar uygulamaya konulması bekleniyor

Şike ve teşvik suçlarından dolayı hakkında soruşturma başlatılan kişi, soruşturma ve kovuşturma evresinde spor kulüplerinde yöneticilik yapamayacak. Ancak itiraz hakkı bulunacak. Bu teklif yasalaşırsa Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı gibi isimlerin yöneticiliği düşecek. Yasadaki değişikliklerin yıl sonuna kadar uygulamaya konulması bekleniyor. Durum böyle olursa tutuku bulunan yöneticiler de büyük ihtimalle serbest kalacak. Ancak Aziz Yıldırım’ın ‘çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’ nedeniyle de yargılanması sebebiyle durumu netlik kazanmış değil.
Holiganlara indirim
Kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri spor alanına sokan kişilere verilen 2 yıldan 5 yıla hapis cezası, 6 aydan 2 yıla indirilecek. Bunları kullananlara verilen 1 yıldan 3 yıla kadar olan hapis cezası da 3 aydan 1 yıla düşürülecek. Toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişilere verilecek 6 aydan 2 yıla kadar olan hapis cezası, 3 aydan 1 yıla kadar olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)