E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBabacan ABD için uyardı---

Babacan ABD için uyardı

Babacan ABD için uyardı
13 Ekim 2013 - 09:37 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD'nin borçlanma sınırı meselesi hakkında açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD yönetiminin borçlanma sınırı meselesini çözmemesi durumunda başta Amerika olmak üzere küresel ekonomi için ciddi sonuçları beraberinde getireceğini söyledi.

IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları dolayısıyla Washington’da bulunan Ali Babacan, basın mensuplarına ABD’de yaşan borçlanma sınırı konusunda açıklamalarda bulundu. ABD yönetimi ve Kongre’nin borçlanma sınırını arttırmaması durumunda yaşanabileceklerin farkında olacağını ümit ettiklerini dile getiren Babacan, “Lüzumsuz bir güç oyununa girip hem kendi ekonomilerini hem küresel ekonomiyi çok ciddi bir tehlikenin eşiğine getirmezler diye ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Babacan sorunun çözülmemesi halinde 2008 - 2009’da yaşanan küresel krizden çok daha farklı gelişmelerin olabileceğini vurguladı.

Küresel yatırımcıların da böyle bir sonuca ihtimal vermediklerini dile getiren Babacan, “O yüzden şu anda piyasalar üzeride etkisini pek görmüyoruz ama uzlaşamayıp gerçekten Amerikan hazinesi bir tahvilini, bir bonosunu ödeyememe durumuna düşerse bunun sonuçları çok ciddi olur. Ama şu anda o ihtimal çok çok zayıf görünüyor. Herkes herhalde bu kadar çılgınlığı yapmazlar diye düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Kongresinde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında bütçe ve borçlanma sınırı tartışmaları hala devam ediyor. Borçlanma sınırı konusunda 17 Ekim'e kadar 16,7 trilyon dolarlık limitin yükseltilmesinde uzlaşma sağlanması gerekiyor. Bu tarihe kadar uzlaşma sağlanamaması halinde ülkenin temerrüde girme riski bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz14 Ekim 2013 00:36

    bu borç bizim borcumuz değildir teğet geçer......

  • yusuf balel13 Ekim 2013 20:27

    uyanda balığa gidelim.sürekli pompalama haberle ve riskli varlıklarla bist endeksini bu hale getirdiniz.bir gün patladığı zaman gerçekler kimin kuçağında olacak merak ediyorum.ama olan yine garibanlara olacak.neden dolar 1,970 tl de gezirmekte ülkemizin görmüş olduğu en büyük dolar fiyatı dahada ilere giderse hiç şaşmam.zenginin daha zengin fakirinde daha fakirleşdiği bir sistem.sonumuz hayırlı olur umarım.

  • Can 13 Ekim 2013 19:48

    HACIM ABD TEHLİKESİ 3. DÜNYA ÜLKELERİ VE ALTINDAİ ÜLKELERİ ETKİLER TSUNAMİ GİBİ ŞİMDİ ÇIKMAZ AMA BİR ÇIKAR PİR ÇIKAR TELAŞTA FAYDA VAR BENCE

  • mehmet13 Ekim 2013 19:00

    bır gezı parkı olayı kadar olmaz heralde. cunku abd nın en kotü durumunda bıle borsamız yüzde 10 düşmemişti.bizi dışarı gücleer degil saolsun kendı ınsanımız yıkıyor.kriz kımlere yarar zengınlere,krız yaratacaksınkı zengın bıraz daha fazla zengın olsun.

  • sancak13 Ekim 2013 18:51

    yangın cıkarmak ıcın bır kıvılcım atıyorlarkı mıllet bu yaangından korksun dıye.fakat her xaman ıtfaıyede hazır beklıyor.sabah felaket telları cıkıp dünyayı batırıyorlar borsa cokuyor ögleden sonra dunya kurtulmuş her sey gunluk gülüstanlık

  • sayın bakanım13 Ekim 2013 18:34

    sayın baakanım. sizi çok seviyoruz. bizler sermaye piyasalarında 10 yıldır zaten feleketler yaşıyoruz. mağduriyetler yaşıyoruz. milyonlarca vatandaşımız nitelikli suçlara maruz kaldı. kimi evini ailesini kaybetti. kimi sağlığını. SPK yasaları ve uygulamaları yetersiz. size bağlı olan bu kanayan yaraya artık bir neşter vurun istiyoruz. saygılarımla.

  • cilali ibo.13 Ekim 2013 16:48

    Arkadaşlar bırakın palavralarıda işin gerçeğini okuyun ABD nin battığına gerçekten inanıyormuunuz bugün dünyanın JANDARMASI konumunda olan bir ülkedn bahsediyorsunuz biraz hayalci olarak yazı yazmayı bırakın bugün ABD battığında ilk başta untmayın bizim ülkemiz batar nedeni ihracatı oaraya yapıyorsun ithalatıda onlardan alıyorsun daha ne diyeyim amerika uyanık hiçbir arap devletini kendne yaklaştırmamış nedeni belli onlardan bir cacık olmazda ondan adamları ayakta tutan sadece bezin ya oda bittiğinde ozaman arapların boyunu göreceğiz.abd nin yapmışolduğu yeni projelerin hiçbirini yurt dışına satmıyor vede vermiyor.yeni yapmaya çalıştığı ciimleridiyelimonlarıda satsa avrupa birliğindeklerine verir .zamanında suylan çalışan araba yaptılar vebunuda yapan üç yada beşkişi idi ama şimdi o insanlar hayatta yoklar yada kimse ne olduğunu bilmiyor.şimdi düşünürken akıllı düşünmenizi tavsiye ederim.bugün abd nin battığına sevinenler yarın birgün keşke abd olsaydıda bu KAOS olmasaydı derdiniz .hepinize iyi BAYRAMLAR.

  • batıktürk13 Ekim 2013 15:37

    kaç gündür bankalarla yeşillendirip verdiler milletin eline sen seyret bayramdan sonraki tabanları BİST.de

  • borsakartalı13 Ekim 2013 13:18

    sen okumaya devam et bir kaç ay sonra görürsün 800 dolarda kelin ilaci olsa kendi başına sürermiş

  • ahmet13 Ekim 2013 11:39

    amerika batmış ama bunu kimse söylemek istemiyor sadece zaman kazanmaya calışılıyor kartopu hergeçen gün büyüyor bakalım ne zaman yuvarlanmaya başlayacak altını özellikle baskı altına alıyorlar değersizleştirmek istiyorlar ama bakalım film sonu ne olacak herkeze baybars sezerin yorumunu okumasını tavsiye ederim bakın asıl gercekler neymiş