E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBabacan hesabını ceple boşaltmışlar---

Babacan hesabını ceple boşaltmışlar

Babacan hesabını ceple boşaltmışlar
03 Mart 2011 - 02:16 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın babası Hilmi Babacan’a ait tekstil şirketinin hesabını boşaltan hackerların foyası ortaya çıktı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın babası Hilmi Babacan’a ait tekstil şirketinin hesabını boşaltan hackerların, şirketin hesaplarından sorumlu muhabese müdürü Hulusi Tümer’in kullandığı cep telefonunu sahte kimlikle iptal ettirip, GSM şirketinden yeni bir SIM kartı çıkartıp işlem yaptıkları ortaya çıktı.

Çaldıkları kredi kartının şifreli olmasına rağmen imza karşılığı işlem yaparak dolandırıcılık yapılmasının ardından, bu kez SIM kartla bankadan hesap boşaltıldığı belirlendi.
İnteraktif bankacılık
Bir süre önce Ali Babacan Tekstil A.Ş.’nin banka hesabına girerek iki saat içinde 59 bin TL. parayı başka hesaba aktarıp sonra da İstanbul’dan çeken hackerların, sahte kimlikle muhasebe müdürü Hulusi Tümer adına İstanbul’da bir telefon şirketinde işlem yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin, sahte kimlik kartı ile muhasebe müdürü Tümer’e ait cep telefonu SIM kartını önce iptal ettirdikleri, aynı kimlikle yeni bir SIM kart çıkarttıkları, bankadan karta gelen şifrelerle “İnteraktif Bankacılık” işlemlerini bu kart üzerinden yaptıkları belirlendi.
Çekene 7 yıl istendi 
Arkadaşının hesabına aktardığı parayı çeken, ancak dolandırıcılık olduğunu öğrenince 16 Kasım 2010 tarihinde teslim olan ve tutuklanan Hüseyin Patlak hakkında yürütülen soruşturma ise tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Adem Can, Patlak hakkında, “Bilişim Sistemlerini Kullanarak Hırsızlık suçuna iştirak” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı suçun birden fazla yapılması nedeniyle verilecek cezanın yarı oranda artırılmasını da talep etti. Dolandırıcılığın ortaya çıkmasıyla parayı şirkete hemen ödediği belirlendi. Hesaplara giren ve yakalanmayan hackerların soruşturması sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • özdemir03 Mart 2011 09:05

    Burada CSM personellerinin ve bankaların ciddi ihmali var. Kimlik kontrolü ve teyidi konusunda duyarlı olmalılar. Yolda bulduğum kimliğe hat veren görevliye ne demeli. Bilişim suçları global yeni bir sektör, görevliler eğitilmeli.Cezalar caydırıcı olmalı.