E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBabacan özel sektöre geçecek---

Babacan özel sektöre geçecek

Babacan özel sektöre geçecek
12 Ekim 2012 - 11:59 borsagundem.com

Babacan önemli açıklamayı Tokyo'dan yaptı: Siyasette uzun vadeli planlarım yok

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyaseti bıraktıktan sonra özel sektörde kariyerine devam edeceğini açıkladı. Babacan, "Siyasetle ilgili uzun vadeli planlarım yok" dedi.
IMF ve Dünya Bankası'nın Tokyo'da gerçekleştirdiği yıllık toplantısına katılan Ali Babacan, BloombergHT'nin sorularını yanıtladı.
Babacan; dünyanın dört bir yanında merkez bankalarının parasal genişlemeye gitmesi ile ilgili FED'in para basmaktan başka yapabilecek birşeyi olmadığını belirterek "Merkez bankalarının verdiği kısa vadeli ağrı kesiciler, operasyonu hükümet yapmalı" açıklamasında bulundu.
"Seçimlerden sonra abd ekonomisini konuşmaya başlayacağız." diyen Babacan, "Gelişmiş ülke ekonomilerinin güvenilir ovp'ler açıklaması gerekiyor. Güven olmadıkça ekonomilerde büyüme sağlanamıyor. Sadece maliye politikalarıyla büyüme sağlanamaz, mutlaka güven sağlanmalı" vurgusu yaptı.
"2012 küresel krizin yeni bir fazının yaşandığı bir yıl" olduğunu söyleyen Babacan, AB ülkeleri içinde uyum olmamasının tedirginliği artırdığını belirterek gelişen ülke ekonomilerinde büyüme hedefleri aşağı yönde revize edildiğini açıkladı.

Babacan ekonomiyle ilgili genel değerlendirmeler yaptıktan sonra "AK Parti tüzüğü gereğince önümüzdeki seçimlere katılamayacaksınız. Bundan sonraki planlarınız nelerdir?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Biz partinin kurumsallaşması adına böyle bir karar aldık ve doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Siyasetle uzun vadeli planlarım yok. Yeni dönemde özel sektörde çalışmayı planlıyorum" dedi.
Bu arada kamu bankaları ve Türk Telekom'daki devlet payının satışıyla ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulunan Babacan, Türk Telekom'da imtiyazlı bir pay oluşturularak devlet hisselerinin satılabileceğini söyledi. Babacan, devletin şu an elinde bulundurduğu yaklaşık yüzde 25'lik payın ilk etapta yüzde 7'lik payının satılabileceğini, daha sonra da devletin şu anki imtiyazları güvence altına alınarak kalan kısmın tümünün de elden çıkarılabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)