E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisB.A.B.'DA VOB'DA ÇARPILDI---

B.A.B.'DA VOB'DA ÇARPILDI

B.A.B.'DA VOB'DA ÇARPILDI
04 Eylül 2008 - 06:27 borsagundem.com

AKP'nin kapanacağı beklentisini kullanarak Vadeli Piyasada açığa satış yapan B.A.B ağır yara aldı. SPK aracı kurumun faaliyetlerini durdurdu

Vadeli İşlemler Borsası'nda (VOB) çarpılan sayısı her geçen gün artıyor. Sadece şahıslar değil son dönemde birçok aracı kurum da vadeli piyasada büyük zararlar yazıyor. Faaliyetleri Ağustos ayının ortasında durdurulan B.A.B Menkul'ün de VOB'da 15 milyon YTL'ye yakın para kaybettiği konuşuluyor. Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatacağına inanan aracı kurumun VOB'da büyük miktarda açık yaptığı ve tam tersi çıkan kararla yıkıldığı söyleniyor. VOB'daki kayıpları nedeniyle mali açıdan sıkıntıya giren kurumun faaliyetlerinin SPK tarafından durdurulduğu belirtiliyor. SPK'nın 11 Ağustos tarihinde konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), B.A.B. Menkul Değerler Ticaret A.Ş.'nin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verdi. SPK'dan yapılan açıklamaya göre, B.A.B. Menkul Değerler Ticaret A.Ş. nezdinde yapılan incelemeler sonucunda; aracı kurumun faaliyetlerinin, 'sermaye piyasası kurumlarının mevzuat, esas sözleşme ve içtüzük hükümlerine aykırı faaliyetleri' ile 'kurumların mali yapılarının ciddi surette zayıflamakta olduğunun tespiti halinde kurum faaliyetlerini geçici olarak durdurulması ve yetkilerinin kaldırılması' kararı kapsamında durdurdu.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)