E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBağdat’tan Total’e uyarı---

Bağdat’tan Total’e uyarı

Bağdat’tan Total’e uyarı
13 Ağustos 2012 - 13:15 borsagundem.com

Iraklı yetkililer, Fransız petrol devi Total’e uyarıda bulundu

BORSAGUNDEM.COM
Iraklı yetkililer, Fransız petrol devi Total’e, Kürt bölgesi ile yaptığı enerji anlaşmasını dondurmaması halinde Halfaya petrol sahasındaki payını satması gerekeceğini söylediler.
Reuters’in haberine göre Bağdat, Total’den, ya Irak yasalarına saygı göstermesini, ya da Halfaya petrolünü unutmasını istedi. Bir hükümet sözcüsü, “üçüncü bir seçeneğin olmadığını” kaydetti, ancak Total’in istenileni yapması için bir süre vermekten kaçındı.
Total, Bağdat’ın uyarılarına kulak asmayarak geçen ay Kürt özerk yönetimiyle anlaşmalar imzalayan üçüncü Batılı enerji devi olmuştu. Daha önce, Amerikalı Exxon ve Chevron da benzer anlaşmalara imza attı.
Total ile Kürt yönetiminin anlaşması, iki arama sahasındaki petrolün yüzde 35’ine dair. Fransız şirketi, güneydeki Halfaya petrol sahasında da yüzde 18.75’lik bir payın sahibi. Halfaya’daki diğer ortaklar PetroChina (Çin), Petronas (Malezya) ve Irak devletine ait Güney Petrol Şirketi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)