E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'koalisyon' cevabı---

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'koalisyon' cevabı

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'koalisyon' cevabı
20 Haziran 2015 - 11:10 borsagundem.com

MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun "Koalisyon yapalım, Bahçeli başbakan olsun" teklifine yanıt verdi

MHP Lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Başbakanlık koltuğunu Bahçeli’ye vermeye hazırım” önerisini, “Bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor” diyerek reddetti. 

BAHÇELİ KILIÇDAROĞLU'NU ÇOK SERT ELEŞTİRDİ

Sözcü Gazetesi’ne konuşan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun önerisi için “Çin‘den gelen yeni bir oyuncak türü mü?” benzetmesi yapan Bahçeli şöyle konuştu:

“Kemal Kılıçdaroğlu Bey seçim sonuçlarına göre CHP’nin mutlaka bir hükümet olma ihtiyacı içerisinde olduğunu esas alarak koalisyon modelleri üzerinde dururken, ‘Nasıl bir koalisyon oluşabilir’ konusunda, dikkatli davranmak kaydıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Bu öneriyi saygı ile karşılıyoruz, bunun üzerinde fazla yorum yapmak şu an için fazla mümkün gözükmüyor. Yani olmaz, zannetmiyorum. MHP olarak bizi çok iyi anlamanızı istiyoruz. Küçük hevesler peşinde koşan bir parti değiliz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözü talihsiz. Çin’den gelen yeni bir oyuncak türümüdür bu? MHP bu cümleye kapılarak bu sözün arkasından nasıl gidebilir?”

"BİZ ANAMUHALEFETTE OLMAK İSTİYORUZ"

Birinci koalisyon modelinin AKP-HDP olduğunda ısrar eden Bahçeli, “Ben bu hükümete güven oyu vermem ama millet iradesinin getirmiş olduğu tablodan bir koalisyon çıkarmak istiyorsanız, koalisyonların uyumlu olması lazım. Ortak hedefler noktasında buluşabilecekleri bir görüş çoğunluğu olması lazım. Bu oyunu AKP ile HDP oynuyor. Biz MHP olarak iktidarda değil ana muhalefette olmak istiyoruz, bu süreçte bu şartlar altında rol kapmayız” diye konuştu.

"CHP'NİN KÖKLÜ TARİHİNİ ATEŞE ATAN KİMDİR"

“HDP dışında, CHP ile konuştuğumuzda aynı şartlarımızı söyleriz” diyen Bahçeli, “Partiyi ulusalcı kanat mı, Mustafa Kemalciler mi? yönetiyor?" diye sordu. CHP’nin içerisinde 3’te 1 oranında HDP paraleli düşünen bir milletvekili grubunun bulunduğunu belirten Bahçeli, “O grupla HDP’yi ve CHP’yi birleştirip, koalisyona MHP de destek versin’ diye tekliflere karşı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bunlar kim? CHP’nin köklü tarihini ateşe atan kimdir? (sorusunu) Sorması lazım. Bunu sorduğu zaman CHP birçok şeyi ve kendisini de kurtarmış olur” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sonuçta bak görüyorsunuz, ana muhalefet partisi dediniz, cumhuriyetin temel kuruluşu olan parti dediniz, hükümeti kurmasını arzuladınız. Hiçbir şey yapılmadı. Demek ki, Türk siyasi hayatında AKP ve Erdoğan’dan başkası yoktur” dedirtecek tezgahın kurulduğunu dile getiren Bahçeli, “Böyle bir tuzağın içerisine Kılıçdaroğlu nasıl düşüyor? Bizi nasıl böyle bir olayın içine sürükleyebilir. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün müdür?” diye sordu.

"HDP, PKK'NIN SİYASİ UZANTISI"

HDP’nin PKK’nın siyasal uzantısı olduğunu söyleyen ve “Bunları yok sayıyoruz, bunları muhatap almak istemiyoruz” diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

“Etnik temelli ayrışmanın, mezhep temelli bölünmenin, birçok olayın getirmiş olduğu son durum, toplumsal yarılmadır. Bu yarılma devam ettiği ya da körüklendiği takdirde veya millet iradesi ile bu çözüme kavuşturulamadığı takdirde Türkiye daha büyük sıkıntılar içine girebilir.”

AK PARTİ İLE KOALİSYON KONUSU

"Koalisyonu kuvvetle muhtemel AKP+CHP’ye kurdurtacaklar, öyle gözüküyor” diyen Bahçeli, MHP’nin şartlarını ise şöyle sıraladı:

“MHP olarak kurmayı düşündüğümüzde; Cumhurbaşkanı anayasal çerçevede kalacak mı? 1071 rakımına taşınacak mı yani Çankaya’ya taşınacak mı? Anayasa’nın ilk 4 maddesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyecek! Çözüm sürecinin uydurma talepleriyle Türkiye’nin bir yıkıma gidişinden vazgeçecekler! 17-25 Aralık yolsuzlukları da var. Yani ‘Bilal’i ver iktidarı al.’ Kabul ettikten sonra, bunları bize verdikten sonra Erdoğan’ın AKP’si mi kalır. Bu şartları ortaya koydukları takdirde, MHP taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu diğerleri içinde geçerli.”

"EN MAKULU ERKEN SEÇİM"

“Toplumsal yarılma çok önemli bunu hafife almayın” diyen Bahçeli, erken seçime de yeşil ışık yaktı. Bahçeli, “Yarılma derinleştikçe, birilerinin otoriteleşmesi ve diktatör olma yoludur, hevesidir. Bunu önlemek lazım. Bütün bunların hepsi, bu koalisyon oluşumlarında önlenemeyecek ise ille de bir koalisyon oluşsun diye, Türkiye’yi bir başka darboğaza sokmaya gerek yok. En makulü erken seçimdir. Erken seçim bize kaybettirebilir, kazandırabilir de.” diye konuştu.

"Eğer seçime gidilecekse ona varız" dediklerini kaydeden MHP lideri sözlerini şöyle tamamladı:

“Eğer ülkede hükümet krizi yaşanırsa, millet iradesine başvurmak en sağlıklı yoldur. Böyle bir şey düşünüyorsanız 15 Kasım bunun için uygun tarihtir. Eğer herkes istiyorsa bizde istiyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • idris21 Haziran 2015 05:52

    Ha ha haaa.zorla AKP'yi yeniden tek basina iktidar yapacaklar....

  • idris20 Haziran 2015 23:38

    Ha ha haaa.zorla AKP'yi yeniden tek basina iktidar yapacaklar....

  • YOLCU YOLUNDA GEREK.20 Haziran 2015 22:43

    Sayın bahçeli apoyu sizlerin zamanında ABD vermedimi ozamanlar elinde ip len geziyordun ozaman asamadında kalkmış şimdi hdp lilerimi kötülüyorsun adam hiçdeğilse verdiği sözde durdu senne yapıyorsun illaki bizler pkk lan iş yapmayız tamam bilzerde pkk lan iş yapma diyoruz ama üç partide aynı işler içinde anlaşmadımı AKP nin yapmış olduğu pisliklerin hepsinide açığa çıkartarak gereken cezaların alınması şimdi niye kıvırıyorsun inşallah seçimlerde sandığa gittiğinizde göreceksiniz o,80 tane vekili bile arayacaksınız.konuşun aponun ceasında kesinliklen indirim olmayacak gereken cdezasınıda hapisanede çekecek diyin bu önümüzdeki seçimlerde kim hata yaparsa onun işi bitecektir.bu arada hdp ye güvenmeyen bir çok kişi tanıyorum onlar zaten barajı geçemez diye başka partilere oy verdiler ama şimdi seçim olsa hepside kendi partisi olan hdp ye oylarını atacaklardır

  • leo20 Haziran 2015 18:57

    Kılıçdaroğlu büyüklük yaptı ... Bahçeli 12 yıldır muhalefet sin topu topu HDP kadar milletvekiline sahipsin neyin kafasını yaşıyon. .

  • Kılıçdaroğlu Hep Eleştiriliyor20 Haziran 2015 18:21

    Kılıçdaroğlu hükümet kurulması için fedakarlık yapıyor bu defa da çok ısrarcı olma deniliyor! Kenarda dursa hükümet olmaya niyeti yok deniliyor? Proje açıklaması suç aktif olması suç defansif siyaset yapması suç ... Şuna bu halkın belli bir kesimi ön yargılı ve dar görüşlü diyelim mi?? Çünkü ne yaparsa yapsın suçlu ilan ediliyor birileri tarafından...

  • Stratejist20 Haziran 2015 17:55

    Bahçelinin dediği gerçekleşir ve AKP ile CHP koalisyon kuracak olur ise, ana muhalefetin kim olacağı tartışılır, zira MHP=80, HDP=80. Ayrıca Sn.Bahçeli HDP ile iktidar yerine muhalefette ortaklığı tercih ediyor anlaşılan:)

  • MİSAFİR20 Haziran 2015 17:27

    SENİ ADAM SANIYOR GÜZEL TEKLİF ETTİ AMA EĞER SECİM OLŞURSA CHP ATTIĞIM OYU BU SFER AKP ATCAM CÜNKÜ ANLAŞINALN Bİ CACIK OLMUYAĞAI ANLAŞIŞILMDIR

  • VATANDAŞ20 Haziran 2015 16:51

    MHP BİDAHAKİ SEÇİME SENİN BARAJ ALTINDA KALMAN İÇİN ÇALIŞACAM

  • Turhan7120 Haziran 2015 16:00

    Bahçelinin şahsi egoları devlet işlerinin önünde gidiyor, sana bir daha oy vermiyeceğim

  • gör artık20 Haziran 2015 14:46

    bu nasıl parti liderliğidir sayın bahçeli. chp ye hayır deyip yarın öbürgün akp ile koalisyon kurarsan tarih seni affetmez. çünkü chp nin amacı koalisyonu sizle kurup daha önce hatalı olan ve yolsuzluk yapan herkesi cezalandırmaya çalışmaktır. çünkü siz akp ile koalisyon yaparsanız bunu asla yaptırmazlar

  • Devlet baba20 Haziran 2015 13:30

    Sayin Bahçeli bu inat neye kime halk koalisyon yapın akp tarbibatini silin diye size yetki verdi ama siz inatla yok olmayı hedefliyorsun reisin ekmeğine yağ suruyorsun yazık bu inadına ülkeyi uçuruma sürüklüyor yapma bunu sonucu ağır olur

  • nur çel20 Haziran 2015 13:05

    Dersimli kema bahceliye terbiyesizlik yapti akp ile hükümet kurma oyunları

  • bozkurt20 Haziran 2015 12:32

    Erken seçim olsa ne olacak ,sen partide istanbulda hedepenin gerisinde kaldık diyen sinan beyi,ve diğer meclis başkanlığı için adı geçen Meral hanımı sildik dersen merak etme bizde seni silmesini biliriz.

  • hasan20 Haziran 2015 12:14

    akp chp ile sittin sene koalisyon kurmaz. bu iş akp mhp olurdu ama mhp naz ediyor, koalisyon olsa iyi olurdu en azında devlet kurumlarına personel alımında adalet getirilirdi belki, 90 ların koalisyonunda olduğu gibi.

  • ikilem20 Haziran 2015 11:46

    Bahçelinin başbakan olma niyeti yok ki evet desin ,onun görevi akp ye yama olmak.

  • Memur kemal20 Haziran 2015 11:39

    Bahçeli hiçbir promosyonu kabul etmiyor ! Kemal 'in işi bu kez zor görünüyor ... Bakın göreceksiniz , Akp ile koalisyon kuracak kemal ... Ah koltuk ah ... Sen nelere kadirsin ...