E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBahçuvan hisselerini kaçtan sattı ---

Bahçuvan hisselerini kaçtan sattı

Bahçuvan hisselerini kaçtan sattı
19 Kasım 2012 - 06:57 borsagundem.com

Borsada organize işlerin merkezindeki şirketlerden biri de Ericom! Ortağı ise BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan

BORSAGUNDEM.COM
Ericom hisseleri büyük vaatlerle halka açıldı. Ve sonra zarar açıklamaya başladı. Son bilançodaki zararı 500 bin lira. Bilanço gelmeden önce hissede öyle bir düşüş başladı ki, şelale bile dinlemez, tam anlamıyla çakıldı. Hisseler bir hafta içerisinde 20 liradan 9 liraya kadar düştü! Bu hisseler Mayıs ayı başında 4 lira seviyesinden tırmanışa geçmişti. Şirket ortakları yeni ortaklıklar yapılacağını açıkladı, iki yeni şirket kurarak bu şirketlere Ericom hissesi aldı. Arma Portföy’deki hisseler birileri aracılığıyla alınarak yeni kurulan şirketlere aktarıldı. Amaç; bu yeni kurulan iştirak şirketlerin portföyündeki hisseler yukarı gittikçe şirketler kar yazacaktı ama olmadı, evdeki hesap bağımsız denetime takıldı. İkinci plan iki yeni şirketin halka arzıydı ki, bu da başarısızlıkla sonuçlandı.
Bu arada, hisseler yukarı giderken Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan önce payını yüzde 5’in altına düşürdü. Yasal bildirim oranın altına düştüğü için yaptığı işlemler de görünmez hale geldi. İddialara göre BORYAD Başkanı hisselerini 10 liranın üzerinde sattı! Daha sonra da bu hisseler 20 liraya kadar tırmandı. Bu satıştan 3 milyon liraya yakın gelir elde ettiği söyleniyor. 
Bugün Ericom’un yüzde 67’si halka açık. Yüzde 12’si İlker Aydın, yüzde 11.32’si ise Mustafa Bahçuvan, yüzde 8.73’ü de Soner Bahçuvan’a ait.
Halka açık hisselerin neredeyse tamamı borsa yasaklısı futbolcu spekülatör ve yancılarının elinde bulunduğu dile getiriliyor. 
Hisseden çıkmak için büyük çaba harcayan futbolcu spekülatör ve yancıları tahtaya alıcı gelmediği için büyük sıkıntı yaşıyorlar. Çünkü, hisseleri yukarı taşımak için yapılan planların neredeyse tamamı suya düştü. İddialara göre futbolcu spekülatörün yancıları da ellerindeki belgeleri basına sızdıracaklarını söyleyerek şirket yöneticilerine şantaj yapıyor. Bir haftada yüzde 55 değer kaybeden Ericom hisselerinde büyük bir kumar oynanıyor. Her ne kadar yatırımcılar adına hareket etmesi gereken BORYAD Başkanı hisselerini maliyetinin 10 kat üzerinde satarak çıksa da tahtadaki manipülatörler çaresiz bir şekilde çırpınıyor.
Bulgaristan’da yapılan görüşmelerin de sonuçsuz kaldığı biliniyor. Borsa tarihinde belki de ilk kez küçük yatırımcılar bir hissedeki sert düşüşte mağdur olmuyor. Uzmanlar, küçük yatırımcıların bu tür sert fiyat hareketlerine sahne olan ismi piyasa dolandırıcılarıyla anılan hisselerden uzak kalmalarını öneriyor. Hisseleri yukarı taşımak için plan yapanlar arasında daha büyük kavgaların yaşanacağı dile getiriliyor.
8 EKİM 2012 TARİHİNDE BORSAGUNDEM.COM’DA YAYINLANAN ERİCOM HABERİ İSE ŞÖYLE
Ericom’da 'büyük oyun'
Borsa kulislerinde Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri hisseleriyle ilgili önemli iddialar dolaşıyor. Zaten hissenin 5 ayda 4 liradan 18 liraya yükselmesi dikkatlerin bu yöne çevrilmesinde etkili olmuştu. Hissede borsa yasaklısı futbolcu spekülatörün pozisyon aldığını duymayan kalmadı. Ancak borsagundem.com’a gelen bilgilere göre bu fiyat hareketinin nedeni hiç de masum değil. Zaten yükselişi destekleyecek önemli bir açıklama da bulunmuyor. Şirketin 6 aylık zararı 285 bin lira. Yani Ericom zarar eden bir şirket olmasına rağmen hisseleri 4 liradan 18 liraya fırladı. Bu hisseler geçen yıl Haziran ayında 3.5 lira seviyesinden halka açılmıştı. Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan ve kardeşlerinin hakim olduğu bir şirket. Gerçi Ali Bahçuvan elindeki hisselerin önemli bir kısmını sattı ve şirketteki payı yok dönecek seviyeye geldi. Şirketin ortaklı yapısı şöyle:
İlker Aydın % 12.07, Mustafa Bahçuvan yüzde 11.32, Soner Bahçuvan yüzde 8.73. Diğer ortakların payı ise % 1.3.
Şirketin yüzde 68’i ise halka açık, bu hisselerin bir kısmı Bahçuvan kardeşlerin kurduğu iki şirkete ait! Bu konudaki ayrıntılar aşağıda, ama önce en önemli olanlar...
Hisselerdeki hareket, halka arzda hisse alan eski spekülatör Ahmet Dedehayır’ın kurduğu Arma Portföy’den hisselerin alınmasıyla başlıyor. Bu hisseleri alan grup daha sonra önemli bir karla Bahçuvan kardeşlerin kurduğu iki yeni şirkete satıyor. Borsa kulislerinde son dönemde herkesin sesli olarak dile getirmeye başladığı iddialara göre hisseleri Ahmet Dedehayır’dan alan grup ile Bahçuvan kardeşler arasındaki ilişki hala devam ediyor. Aksi halde 7 milyon lira aktifi bulunan şirketin piyasa değeri 100 milyon lira eder mi? Geçen yıl 20 milyon lira seviyesinde Piyasa değerine sahip olan şirketin piyasa değeri bugün 100 milyon liraya ulaşmış! Neden? Futbolcu spekülatörün pozisyon aldığı iddiaları dışında şirket hisselerini bu seviyeye taşıyacak önemli bir veri ve haber akışı bulunmuyor. Perde arkasındaki iddia akışı ise şöyle: Point Otel Gayrettepe’deki 1403 numaralı oda ve Hüsrev Restoran’daki görüşmeler! Bahçuvan kardeşler manipülatörlerin kiraladığı odada kimlerle görüştü? Hüsrev’de kimlerle yemek yendi? İşte bu soruların cevabı hissedeki yükselişin de şifresini çözecek. Bunlar Ericom hisselerinde yaşanan operasyonla ilgili bazı ayrıntılar, detayları da yakında belgeleriyle borsagundem.com’dan okuyabilirsiniz…
HANGİ ŞİRKETLERE HİSSE SATILDI?
Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı (BORYAD) Ali Bahçuvan, 8 Mart’ta yaptığı 83 bin 822 lot hisse ile şirketteki payını yüze 5’in altına düşürdü. Yönetimde söz sahibi olmayan kişilerin şirketteki payı yüzde 5’in altına inince açıklama yapma zorunluluğu da ortadan kalktığı için Ali Bahçuvan’ın bundan sonra yaptığı işlemler sır olarak kaldı. Patronlar bir yandan Hisse satarken diğer taraftan Ericom, 2 Nisan 2012 tarihinde “EV ELEKTRİKLİ ARAÇ DÖNÜŞÜMÜ VE ŞARJ İSTASYONLARI SAN. VE TİC. AŞ” adlı bir şirkete iştirak etti ve yüzde 55 oranındaki pay için 660 bin lira ödendi.
Bu şirketi incelediğimizde ise İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) 11 Nisan 2012 tarihinde kayıt olduğu ortaya çıkıyor. Ve 13 Nisan 2012 tarihinde hisse almaya başlıyor. Parayı ise Ericom veriyor. Ericom’un parasıyla yeni kurulmuş iştirakler piyasadan hisse alıyor.
İki gün gibi kısa sürede şirket adına tüm evraklar hazırlanıyor; banka hesabı açılıyor, imza sirküleri çıkarılıyor, aracı kurumda hesap açılıyor, sermaye ödemesi yapılıyor ve hemen hisse alımı yapılıyor. Sanki şirketin asli görevi ‘şarj istasyonu’ değil de borsadan hisse almak! Hem de yangından mal kaçırır gibi bir süratle, sanki hisse alım operasyonu önceden organize edilmiş gibi…
13 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında “EV ELEKTRİKLİ ARAÇ DÖNÜŞÜMÜ VE ŞARJ İSTASYONLARI SAN. VE TİC. AŞ” toplam 140 bin lot Ericom hissesi alıyor. Bunun da karşılığı yaklaşık 598 bin lira. Neredeyse Ericom’dan gelen paranın tamamıyla hisse alınıyor. Halka arzdan şirketin kasasına yaklaşık 8 milyon lira para girdi. Hiçbir iş yapmayıp bu parayı bankaya yatırsa faiz geliri yıllık bir milyon liraya yaklaşır ama Ericom zarar eden bir şirket konumunda.
Bugün gelinen noktayı aydınlatacak ortakların hisse satışına tekrar dönersek, 24 Nisan 2012 tarihinde küçük kardeş Soner Bahçuvan 90 bin lot satış yapıyor. 25 ve 26 Nisan’da da satışlar devam ediyor. Soner Bahçuvan’ın şirketteki payı yüzde 10’un altına geriliyor.
Patronlar hisse satışına devam ederken Ericom’da 26 Nisan 2012 tarihinde “GRİDES ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ A.Ş.” isimli bir şirkete ortak oluyor. Bu sefer iştirak oranı yüzde 90 ve ödenen para 1 milyon 350 bin lira. Hisse sat, yeni şirket kur, hisseleri al, zarar açıkla ve hisselerin 4 liradan 18 liraya gitmesinin nedeni halen muamma. Yatırımcılar ise yapılan işlemleri “organize işler” olarak yorumluyor.
BUNDAN SONRA NE OLACAK?
Piyasada herkes bu sorunun yanıtını arıyor. Ancak bu soruya yanıt verebilecek tek bir isim var; o da, borsanın yasaklar listesinde zirveyi kimseye kaptırmayan defalarca hapse girip çıkan futbolcu spekülatör! Hisselerin önemli bir kısmının bu oyuncunun elinde olduğu iddia ediliyor. Ancak, Flap ve Beyaz Filo’da yaşanan düşüşler sonrası gözler Ericom’a çevrildi.
Cuma günü Flap hisselerinde yaşanan 13 düşüşün perde arkasında futbolcu spekülatör ve birlikte hareket ettiği isimler olduğunu duymayan kalmadı. Futbolcu spekülatörün piyasaya kazandırdığı ve ‘Örümcek Ağına’ yakalanan Bursalı turizmcinin bu hissede satış yaptığı, bu yüzden de Beyaz ve Flap hisselerinde düşüşü yaşandığı konuşuluyor.
Bu arada futbolcu spekülatörün Flap operasyonundan peşin peşin 6-7 milyon lirayı cebe indirdiği öne sürülüyor. Kemer Country çetesi üyeleri ve çevresine kurduğu yeni şebeke ile yaklaşık 5 hisseye hakim olan futbolcu spekülatörün ilk operasyonda 300 bin lira, ikincisinde iki katından fazla zarar yazan Bursalı turizmciyi Ericom tahtasına soktuğu konuşuluyor. Piyasaya da “100 bin lot daha alsa imtiyazı bulunmayan Ericom’u ele geçireceği” yönünde söylentiler yayan futbolcu spekülatörün son bir haftada önemli sıkıntılar yaşadığı dile getiriliyor.
Futbolcu spekülatörün bu iddialarına karşın, 7 milyon lira aktifi bulunan ve piyasa değeri 100 milyon lira olan şirket yöneticilerinin talep edilmesi halinde dükkanın anahtarını seve seve bırakacağı biliniyor. Ancak hisse fiyatı yükselişe geçmeden önce gizli gizli Point Otel Gayrettepe 1403 numaralı odada yapılan görüşmeler, ayrıca Merkezi Kayıt Kuruluşu kayıtlarının bazı yasaklı spekülatörlerin elinde olduğunun öne sürülmesi ise şu an piyasalarda çok fazla bilinmiyor… Eğer şirketin gizli bilgilerinin dışarı sızdırıldığı yönündeki iddialar doğru ise herkes ‘büyük bir suç’ işlendiği görüşünde birleşiyor. Bu konuda Sermaye Piyasası Kurulu’na suç duyurusu yapıldığı da kulaktan kulağa fısıldanıyor. İşte son günlerde Borsa kulislerinde neredeyse herkesin konuşmaya başladığı bu iddialardan sonra gözler bu hafta Ericom hisselerine çevrilmiş durumda...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 20 Kasım 2012 10:18

    berkosanda bunlarmı acaba?

  • makara20 Kasım 2012 10:17

    blcyt acısını çıkarır bakın görün olan hep arada kalanlara oluyor ama yapacak bişey yok işleri bu bunların sonra gir şu hisseye zararın onadan çıkar derler hep aynı nakarat ama inanmayın arkadaş artık bunlara yeter bunlar fosil oldu...

  • garo20 Kasım 2012 08:35

    sadace kendı cıkarları ıcın dernek durup yonetıyolar garıbanların ustunden para kazanma derdındeler tum yasaklılardan para aldılar dernege dernegın parasınıda kendı cıkarına kullanıyolar gecmişi ni bi inceleyin ali nin herkesle iş yapmıştır herutrlu pıs ilişkilerin icindedir burada masum rolunde

  • mustafa19 Kasım 2012 22:59

    Adı dernek olunca doğru dürüst bir şeyler olacağını mı zannediyorsunuz? Dernek başkanı olunca dürüst mü olacağını düşünüyor sunuz?Yüzbinlerce dernekten birisi..Kanarya sevenler derneğinden hiç bir farkı yok bence..Başındaki insana bak,şirketine bak,dönen dolaplara bak,kararını ver..

  • Takaraaaa19 Kasım 2012 22:52

    Meco etme bulma dünyası, kaldır erico yu ..... Seni bekliyorum

  • engin19 Kasım 2012 14:39

    spk ve imkb yöneticileri de uyuyor.bu ali yi kim borsa yatırımcı derneği başkanı yapmış.Allahın ateşi sizleri bekliyor beylerrr...Allahtan fazla ağlayan yok mallar ellerinde kaldı.

  • DASKIN19 Kasım 2012 12:56

    BU ALİ BAHÇUVAN YILLARDIR K.Y.A YAPILAN HAKSIZLIKLAR HAKKINDA ATAR TUTARDI.KENDİSİNE BİR TÜRLÜ ISINAMAMIŞTIM.ŞU ANDA BAKIYORUM DA TIS YOK KENDİSİNDE.ARKADAŞTA VOLİ VURMA DERDİNDEYMİŞ DEMEKKİ.BORSA GÜNDEM OLMASA GENE BUNLARDAN HABERİMİZ OLMAYACAKTI.ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİ GEÇENLERDEN.

  • kralll19 Kasım 2012 12:35

    Arkadaşlar yanılmıyorsam bu Ali denilen şahis birde yatırımcıları koruma derneği başkanı. Böyle koruyo heralde....

  • Balıkesir19 Kasım 2012 11:48

    Erico yaktın beni

  • KOLPA19 Kasım 2012 11:11

    TOPLU MALI ANLASTILAR ALI DENEN ARKADAS YANA DONE TOPCUYU ARAIYODU ILK ONCE İŞİ KEMER KAUNTRY CETESINE YAS..E VERDI SONRA ONLARDAN ALIP TOPCUYA VERDI TOPCUDA MALLARI YABCILARINA ALDI VE KALANIDA ALACAKTI AMA FLAPTAKI ZARARLARI CIKARTMAK ICIN ZARAR EDENLERE ERICOM ALDIRAMADI KOMISYONLA 20 BINDEN HISSELERI CIZDIRECEKLERDİ ONUDA BECEREMEDILER NAKIT PARA CIKARAMADILAR CUNKU ERICO SU OLANLARIN FLAPTA BUYUK ZARARLARI VARDI PARA ALAMADILAR BUTUN BUNLARI ORGANIZE EDENDE KURUMUN ETRENKOY SUBESI PATRONU BAKIN BUTUN HILELI HALKA ARZLARIN ARDINDA BU KURUM VE SAHISLAR VAR HITIT FLAP BEYAZ MANGO RUN LOJISTIK HATEK TUM HALKA ARZLARI BI INCELEYIN HEPSINDE KOMISYONLAR HAVADA UCUYOR SIZE BURADA COK AKMAK VAR INCELEYIN

  • VaTaNDaS19 Kasım 2012 10:38

    patronların elinde kalan kağıda güvenmeyin, adamlar önceki hisse satışlarından 10 kat kar ettiler, elinde kalan hisseleri 3-5 TL den verse bile yeter!! spekler çok iyi biliyorki ky düşen hisseyi sever.. 20 TL den 5,00- TL ye düşen hisseyi ky havada kapar.. benim tahminim patronlar da bu hengamede ellerindeki hisseleri son sahiplerine teslim eder.. en büyük sorumlu bu halka açılmalardaki uçuk hisse fiyatlarıdır

  • yani19 Kasım 2012 09:37

    eklemek istiyorum ki, tekrar 20 ye cikar dememin sebebi adamin elinde 3 milyon dan fazla mal var, zararina satmaz herhalde, yani kontrol ondaysa ki onda oldugu apacik ortada, tekrar yukarlara cekme dusuncesi muhtemeldir, cunku insanlara alis icin en ufak bir sebep vermiyor simdilik, bence bir dip olusturacak, ben onun yerinde olsam 5 tl den yukari cekmeye baslardim azar azar, nasil olsa alan satan yok, brkosan i hati-rlayin 6-8 gun taban gitmisti 1.7 ye denk fiyattan donup 20 ye cikmisti, e kemerlinin parmagida varsa neden aynisi olmasin???ama ekliyim, kucuk yatirimci 5 ten alisa gecerse 2 ye kadar duser yinede...kimse almazsa yada cok az alan olursa donebilir, bu adamlara 10 bin lot cok gelir yani 10 bin lot kaptirirsa 5 ten yukari atmaz ama 10 bin satis gelirse oradan...

  • Hmm19 Kasım 2012 08:52

    Olmayinca olmuyor.5 liraya dusecegi garanti,ama sonra ne olack,hisseleri anlasmayla 2tlden aldiysa oraya kadar gidr,piyasadan topladiysa tekrar 20lere cikar..

  • bittabiii19 Kasım 2012 08:14

    bitttabiii ki SPK halka açtıııı (meraklısına)

  • meraklı19 Kasım 2012 07:19

    bu şirketi kim halka açtı?