E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Fidan: Iraklılara vize serbestisi 1 Eylül'de başlayacak---

Bakan Fidan: Iraklılara vize serbestisi 1 Eylül'de başlayacak

Bakan Fidan: Iraklılara vize serbestisi 1 Eylül'de başlayacak
15 Ağustos 2024 - 19:19 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulaması 1 Eylül'den itibaren başlayacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile açıklama yaptı. Öte yandan Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye ve Irak arasında askeri ve güvenlik iş birliği ile terörle mücadeleye dair mutabakat zaptının, iki ülkenin savunma bakanları tarafından imzalandığını, bunun tarihi önemde olduğunu duyurdu. Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, mutabakat zaptı için "Bu iki ülkenin tarihindeki ilk mutabakat zaptıdır" dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Askeri güvenlik ve terörle mücadele ile ilgili görüşmelerimizi yoğunlaştırdık.

Türkiye ile Irak arasında, terörle mücadele için Bağdat’ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika’da da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kurulacak.

Söz konusu mutabakat zaptı az önce savunma bakanlarımız tarafından imzalandı. İş birliğimizi üst seviyeye taşınacak. Terörle mücadele konusunda Irak’la geliştirmekte olduğumuz anlayış birliğini sahada somut adımlarla ilerletmeyi arzu ediyoruz.

"Vize serbestisi 1 Eylül'de başlayacak"

Bir diğer önemli gelişme ise 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulamasını da 1 Eylül'de başlatma konusunda karar aldık. Bölgemiz çok sancılı bir süreçten geçiyor. İsrail, sivilleri acımasızca hedef alıyor. Biz Irak ile Filistin konusunda tek ses, tek yüreğiz."

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: Bu iki ülkenin tarihindeki ilk mutabakat zaptıdır

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, Türkiye ve Irak arasında askeri ve güvenlik işbirliği ile terörle mücadeleye dair mutabakat zaptının imzalanması hakkında "Sayın Irak Savunma Bakanı ve Sayın Türkiye Savunma Bakanı tarafından paraflar atılmıştır. Zannediyorum bu iki ülkenin tarihindeki ilk mutabakat zaptıdır" dedi.

Hüseyin, daha önce iki ülke arasında ortak işbirliğini ve askeri güvenlik işbirliğini kapsayan toplantı tutanakları olsa da bugün imzalanan zaptın ilk mutabakat zaptı olması bakımından önemine işaret etti.

Irak Anayasasına bağlı olduklarını dile getiren Hüseyin, "Irak topraklarından kaynaklı komşu ülkelere yönelik herhangi bir tehdit bizim anayasamıza aykırıdır ve ilkelerine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Hüseyin, bu anlayışla hareket ettiklerini, bunun Irak'ın egemenliğini de korumak anlamına geldiğini, çünkü komşu ülkelere yönelik tehditlerin aynı zamanda Irak'a yönelik tehdit olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türk vatandaşı16 Ağustos 2024 15:07

    Allah belanızı versin ülkede yerlirden çok göçmen var kimi bulursanız ülkeye hesapsız kitapsız soktunuz. nerde olduklarını bile bilmiyorsunuz

  • Q16 Ağustos 2024 12:18

    Bu yabancı yaşlı ve çocuklar giriş yapıp çıkış yapmayacağına göre bakımını kim yapacak

  • Kapısız Ülke16 Ağustos 2024 08:03

    YETER BE DAYI YA ...

  • Sahipsiz ülkenin vatandaşı16 Ağustos 2024 08:01

    Bir bu eksikti, dünyada ne kadar geri, sefil, eğitimsiz ülke varsa vatandaşları bizim ülkemizde, adamlar bizi de bu şekilde işgal ediyorlar, bunlarda buna sebep oluyor tıpkı 16.yy da afrikalıları üç kuruş menfaat için köle yaptıran kendi liderleri gibi

  • Atakan15 Ağustos 2024 23:10

    Bir milyondan fazla Iraklı zaten ülkemizde yaşıyordur. neden. çok mu lazımlar yabancılar olmadan biz yaşayamaz mıyız

  • Mete bey 15 Ağustos 2024 21:39

    Irak ne alaka bunlarda çalışmaya gelir Türkler işsiz kalır

  • Sargon15 Ağustos 2024 21:28

    Türkiye, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün bölgesel askeri ittifak kurmalı. İranda akıllı davranırsa bölgedeki tüm terör örgütlerinin ve yabancı düşman güçlerin üzerine ortak güçle giderek sıfırlarlar. Ortak sınır güvenlik güçleri kurulmalı. Bu ülkeler akıllıca organize olmazsa mezhep etnik ayrılıkları bir tarafa bırakmazlarsa ve birbirinin kuyusunu kazarsa hepsi 20 yıl içinde paramparça olacak.

  • Denizz15 Ağustos 2024 20:08

    Ya ne kardeşi yarın öbürgün bunların hepsi başımıza bela olacak aha bıraya yaxıyorum