E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Işıkhan: Asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceğiz---

Bakan Işıkhan: Asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceğiz

Bakan Işıkhan: Asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceğiz
14 Ekim 2024 - 11:10 borsagundem.com

Bakan Işıkhan, asgari ücreti enflasyona karşı koruyacaklarını belirterek, sürecin adil bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu. Işıkhan, “Asgari ücreti enflasyona karşı güvence altına alacağız” ifadesini kullandı ve sürecin hakkaniyetli bir şekilde ilerleyeceğinin altını çizdi.

Yenişafak Gazetesi'ne konuşan Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate aldığını belirtti.

"Geçen yıl izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacında olduklarını ifade eden Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum" dedi.

İşçi ve işverenlerin talepleri arasında hakem rolü oynadıklarını da vurgulayan Işıkhan, "Aralık ayında Türk-İş’in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır." şeklinde konuştu.

Işıkhan’dan asgari ücret açıklamasıIşıkhan’dan asgari ücret açıklaması

 

Özgür Özel'den Mehmet Şimşek'e asgari ücret tepkisiÖzgür Özel'den Mehmet Şimşek'e asgari ücret tepkisi

 

Bakan Işıkhan asgari ücrete ara zam yapılmama sebebini açıkladıBakan Işıkhan asgari ücrete ara zam yapılmama sebebini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET14 Ekim 2024 12:16

    aclık sınırı 20 bin tl yaklastı asgarı ucret 17 bin ama eflasyona ezdirmiyeceğiz. 

  • SSK emekli 14 Ekim 2024 12:10

    Askari üçreti konuştuğun kadar emekliyi konuşmuyorsun ?

  • Mucise Reis : )14 Ekim 2024 11:51

    Böyle saçma bir cümle... geçen diğer bakanların cümlelerinden farklı gelmişyor. umutsuz vaha demek işler bu senede :D ... 3 kişilik bir aile ve çocuk unıversite okuyor. genç yurt  barınbma gideri % 50 arttı :D ... bu aile ayda 50 bin tl kazansada, çocuklarına verdikleri para %50 enflasyondan arttı... eee bu nasıl ezilmeyecek ??.. 2 bekar evli aile düşün  5yaşın daotomobıl aldı. enflasyondan zorunlu sıgorta 10 bin kaskosu 7 bin fenni muayene 2 bin akü deişti 4 bin.. ne oldu ?  24 bin tl otomobıle gitti aldıkları zaten 40 bin maaş.. enlasyona ezildi.. emekli amcamız  12500 alıyor kirası 6 bin tl iken oldu 12 bin tlt, ne oldu ? enflasyona ezildi mi ? dibine kadar ezildi hemde :D .. şimdi 50 çeşit ürünü alıp ortalaması 48 diyip zamlarıda yüzde 20 yaptınız.. ne oldu ? enflasyon  ücretli emekli ezilmedi.. büyün alkışlar bakanımıza :D  seçim gelmeden bu düz mantık değişmez, bakanlar deişsede...

  • okiman0714 Ekim 2024 11:35

    bırakım bu lafları...herkesi enflasyona ezdirdiniz hala konuşuyorsunuz...