E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBakan konuşmasını değiştirdi---

Bakan konuşmasını değiştirdi

Bakan konuşmasını değiştirdi
10 Aralık 2012 - 18:48 borsagundem.com

Beklentilerin altında gelen büyüme ve sanayi verisi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Meclis'teki bütçe sunumu değiştirmesine yol

Beklentileri karşılamayan büyüme verisi sunum değiştirtti. Cnbce.com'un haberine göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beklentilerin altında kalan üçüncü çeyrek ve ekim ayı sanayi üretim endeksinin ardından TBMM'deki 2013 yılı bütçe sunuş konuşmasını değiştirdi.
"BÜYÜME YÜZDE 3'ÜN BİR MİKTAR ALTINDA KALACAK"
Şimşek, sunum metninde büyümenin bu yıl sonunda OVP'de öngörüldüğü gibi yüzde 3,2 oranında gerçekleşeceği cümlesine yer verirken, kürsüye çıktığında bu cümlesine ekleme yaptı.
Şimşek, "Ancak son gelen veriler bu miktarın altında kalınabileceğine işaret ediyor." dedi.
Şimşek, sunum metindeki "Son çeyreğe dair veriler büyümenin ivme kazanacağını göstermektedir" cümlesini ise kürsüde okumadı.
Büyümenin öncü göstergelerinden biri olan ekim ayı sanayi üretimi yüzde 5,7 daralarak yüzde 1,9 olan piyasa beklentisinin oldukça altında kalmıştı.
"YUMUŞAK İNİŞİ BAŞARIYLA YÖNETİYORUZ"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl ''yumuşak iniş'' sürecini başarıyla yönettiklerini belirtirken, ''Küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen önümüzdeki dönemde büyümeyi hızlandırarak 2014 yılında potansiyel büyüme hızına ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.
Şimşek, “Bu süreçte büyüme kompozisyonu iç ve dış talep açısından dengeli bir seyir izlemiş, cari açık daralmış, enflasyonist baskılar azalmıştır. Küresel kriz sonrasında hızla büyüyen Türkiye ekonomisi 2010-2011’de yüzde 8 ve üzerindeki büyüyerek, hızlı büyüyen ülkeler liginde yerini almıştır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)