E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Özhaseki: Sahillerdeki kaçak yapılaşmalar yıkılacak!---

Bakan Özhaseki: Sahillerdeki kaçak yapılaşmalar yıkılacak!

Bakan Özhaseki: Sahillerdeki kaçak yapılaşmalar yıkılacak!
18 Haziran 2024 - 15:02 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, sahillerdeki kaçak yapılaşmaların yıkılacağını ve halkın sahillere ulaşımının kolaylaşacağını açıkladı. Özhaseki, ''Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız." dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Denizler Halkındır" projesi kapsamında, vatandaşların denize erişimini engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmaları denetimlerle tespit ettiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız." dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'yla sahillerde yoğunluğun arttığına işaret edildi.

Bir süre önce "Denizler Halkındır" projesinin başlatıldığı anımsatılan açıklamada, proje kapsamında, vatandaşların kıyıya ulaşımını engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmalara yönelik denetimlerin gerçekleştirildiği bildirildi.

Kıyılarda yürütülen denetimlerin etkisiyle vatandaşların rahatça denize girebildiği vurgulanan açıklamada, halk plajlarının da tatilcilerin uğrak yeri haline geldiği belirtildi.

ADIM ADIM İNCELENİYOR

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kıyılara ulaşımı engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı vatandaşların muzdarip olduğuna dikkati çekti.

Özhaseki, şöyle devam etti:

"Biz de 'milletimizin isteği, bizim başımızın gözümüzün üzerinde' dedik. Gelen şikayetler üzerine derhal harekete geçtik ve ekiplerimizle beraber çalışmalara başladık. Tüm sahillerimizi adım adım gözden geçiriyor, vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen kaçak yapıları ve işgalleri hızlıca tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız."

Bakan Özhaseki, hedeflerinin sahilleri kaçak yapılardan arındırmak olduğunu, il müdürlüklerinin kıyıları gözetim altına aldığını, valiliklerin de süreci yakından takip ettiğini vurguladı.

''ÇEVREMİZİ KİRLETMEYELİM''

Bakan Özhaseki, "Halk plajlarıyla vatandaşlarımız hem günübirlik ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor hem de temiz işletmelerle keyifli tatil geçiriyor. Bayram tatili boyunca vatandaşlarımızdan istirhamım, sahillerimizde çevre kirliliğine sebebiyet vermeyelim. Bayramın huzurlu atmosferini çevremizi kirleterek bozmayalım." çağrısında bulundu.

Özhaseki TOKİ'nin konut sayısını açıkladı: 1 milyon 340 bin

 

Bakanı Özhaseki: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak

 

Özhaseki: İstanbul'un dönüşüm bütçesi 485 milyar lira

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever18 Haziran 2024 22:30

    Iyi Bayramlar,Sayin Bakan,Ulkenin her yeri okaliptus bitkisi dolu,ozellikle bati guney ve guney dogu her yer okaliptus agaci, en kisa zamanda genelge yayinlayip bu bitkinin ulkeden temizlenmesi gerek,maalesef ,gelmis gecmis TC hukumetlerinn ve bugunku hukumette deahil,cevre ve dogayla ilgili fazla alakalari yok,Ulke hizla collesmekte ve gelgorki ,cevre duzenlemesi yapilirken neyin yararli ve zararli olduguna deyil ne daha cabuk buyur goz boyariz zihnitiyle haret edilmis ve aynen devam etmekteAvrupada ozellikle Ingilterede bir tek okaliptus agaci goremessiniz.bunu o ulkelere ogme amacli deyil gercekleri gorme amacli,Atalarimiz ,Cinar ve cam Mese ve meyve agaci dikmisler ,bu bitki fransizlar veya italyanlar tarafindan getirildi isgal zamaninda ,sozde sulak yerleri kurutmak..sulak yerleri deyil uzun vadede ulkeyi kurutmak icin yapilmis bir politika....InsaAllah birileri bu gercegi acilen gorur ve gerekeni yapar.Saygilar.