E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Şimşek büyüme için iyi konuşmadı---

Bakan Şimşek büyüme için iyi konuşmadı

Bakan Şimşek büyüme için iyi konuşmadı
11 Şubat 2014 - 10:35 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, cari açıkta bu sene öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacağını söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açıkta bu sene öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacağını söyledi. Ankara Üniversitesi ve Sincan Belediyesince düzenlenen, Emlak Vergisi Sorunları ve Çözümleri Sempozyumu'nda bir konuşma yapan Şimşek, iç talepteki ılımlı büyüme, kurdaki düzeltme, dış pazardaki taleplerin güçlenmesi ve altın ithalatının geri dönmesiyle cari açıkta iyileşme olacağını belirterek, "Cari açıkta bu sene öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacak" dedi.

MANEVRA ALANIMIZ VAR

Türkiye'nin şokları absorbe edecek bir alanı bulunduğunu belirten Şimşek, "Maliye politikasında manevra alanımız var" dedi.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE REFORMU GELİYOR

Şimşek "Devlet içinde bir takım yapılanmalara karşı mücadele ederken, maalesef içeride ve dışarıda sanki hukuk devletinden uzaklaşılıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Ama esas hukuksuzluk devlet içindeki gayrimeşru unsurların çabalarıdır" dedi.

Şimşek kurdaki düzeltmenin enflasyona yansıması olacağını belirtirken "bütçede şokları karşılayabilecek alanımız var" diye konuştu.

Mehmet Şimşek vergi gelirlerinin 2014 yılında yüzde 23'ünün eğitime harcanacağını söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaptan11 Şubat 2014 11:31

    ne sevimli adam.kime gülüyordur acaba.koyunlara mı?

  • hazım kurt11 Şubat 2014 10:55

    Cari açık tabi ki küçülecek , çünkü büyüme neredeyse duruyor. % 1,5 - 2,0 büyüme Türkiye için küçülme demektir. % 8,5 büyürken bunu başarı olarak gösteren ekonomi dahileri şimdi neredeler ? Gemi su alıyor beyler, uyanın artık !