E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi---

Bakan Şimşek: Dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi

Bakan Şimşek: Dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi
20 Ağustos 2024 - 15:19 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yaptığı açıklamada dış borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde gerilediğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmedi ve yüzde 50'de sabit tuttu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin faiz kararı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada, dış borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde gerilediğini söyledi. 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indiğini hatırlattı.

Şimşek şöyle devam etti:

"Kararlılıkla uyguladığımız programımızla makro finansal istikrarı güçlendirerek risk primini düşürdük. Böylece dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi.

Maliyetlerimizdeki bu iyileşme özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkiliyor.

Önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek risk primimizi daha da iyileştireceğiz."

TCMB, gösterge faiz oranında değişiklik yapmadıTCMB, gösterge faiz oranında değişiklik yapmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Ağustos 2024 12:05

    yanlış ekonomık kararların bedelini ödüyoruz. yanlış alınan kararların bedelini ödemeye devam. bu sene kaç kişi tatiline çıktı gitti? yoksa evindemi oturdu ?  ekonomi böyle işte. kırtasiye masrafları eğitim öğretim başlasın hele. üniversiteler liseler okullar anaokulları.  milletin dış borçları artmaya devam edecek. dolar ve euro düşmediği sürece TL kazanan ezilecek. acı ama gerçek. TL değerlenmesi lazım. dolar euro zaten sabit duruyor. başarı olsa TL değeri artar ve dolar euro otomatıkman düşüş yaşar sadece türkiye ye özgü bir düşüş. dünyada dolar euro hep aynı değerde diğer devletlerde

  • Turkogluturk21 Ağustos 2024 07:08

    Halen kamuda tasarruf goremiyoruz.harcamalari kismak demek emekli ayligini kismak degildir.

  • Atakan20 Ağustos 2024 20:50

    Akaryakıtta neden indirim gelmiyor mazotta 3 tl bezinde 1.25 LPG de 1,5 tl indirim yapın varil 96 dolardan 78 dolara kadar düştü ayıptır günahtır haktır yükselirken arttırırsanız düşerkende indirmeniz gerekir ama bir türlü eliniz gitmiyor muhalefet zaten teneke bi halta yaramıyor

  • Bold pilod 20 Ağustos 2024 18:46

    ne yiyo iciyo hayal aleminde gibi şirketler batmış konkordota acikliyo bu norvec gibi anlatiuo ulkkeyi 😄😄

  • kaportacı salim usta sanayiden20 Ağustos 2024 15:33

    harika gaber bu iiki bu mücize ekonomi ekibi var .ülke 20 kat birden sınıf atladı .yok bölesi borsa çok olumlu tepki veriyo .iiki bu mücize ekip var uçuşa devam .şimdi siz düşüyo çöküyo görüynuz ama aslen öle değil aslında uçuyolzr hisseler hahuhauhauhauhau