E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek, hakkındaki istifa iddialarına cevap verdi---

Bakan Şimşek, hakkındaki istifa iddialarına cevap verdi

Bakan Şimşek, hakkındaki istifa iddialarına cevap verdi
23 Ağustos 2024 - 21:46 borsagundem.com

Hakkındaki istifa iddialarına sosyal medya hesapları üzerinden cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "İstifa etmedim, dolaşıma koyulan senaryolar doğru değil" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hakkında çıkan istifa söylentilerine yanıt verdi. Bakan Şimşek, "İstifa etmedim, dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir. Bu zorlu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kuvvetli desteğini her zaman hissediyoruz. Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa haberlerini yalanladı.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir. Ekonomi yönetimi bir ekip ruhuyla çalışıyor. Aldığımız büyük ve zor sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğun bilinciyle her gün daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz. Ekonomik istikrar ve reform programımız başarıyla işliyor ve hedeflediğimiz sonuçları almaya başladık.

Cari açık daraldı, Merkez Bankası'nın rezervleri iyileşti, KKM'den çıkış hızla devam ediyor, EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirleri alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı.

"TEK AMACIMIZ MİLLETİMİZE HİZMETTİR"

Bu zorlu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kuvvetli desteğini her zaman hissediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizdir. Milletimize hizmet dışında başka hiçbir amacımız ve misyonumuz yoktur.

"LÜTFEN ALDANMAYIN!"

Görevimizin sorumluğu ve bilinci omuzlarımızdayken, periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor. Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz. Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen aldanmayın!"

Bakan Şimşek: Dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde gerilediBakan Şimşek: Dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi

 

Bakan Şimşek'ten 'vergi denetimi sistemi' açıklamasıBakan Şimşek'ten 'vergi denetimi sistemi' açıklaması

 

Bakan Şimşek'ten enflasyonda düşüş mesajıBakan Şimşek'ten enflasyonda düşüş mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekrem26 Ağustos 2024 07:20

    Enflasyonu zirveye cikartan gorevdemi gorevde.enflasyon ile mucadele yapiliyormu hayir.yapillan is hukumetin gelirini arttirmak icin yol bulma dogrumu dogru..

  • Bir dost25 Ağustos 2024 10:03

    Bağımsız olmak ne kadar güzel bir şey.

  • Yorum24 Ağustos 2024 11:14

    Memlekette herkesin yaptığı yanına kar kalıyor şimdi bu adama ceza vermeye kalksınlar hemen bir takım oç ları bunu korumaya çalışır kural yok ki olsada işleten yok

  • Yorum24 Ağustos 2024 11:10

    Bunun gibi vasıfsız insanlar ülkeyi yönetmeye halk için karar almaya talip oluyorlar artık bu tip insanların millet vekilliği yapmaması lazım ülkeye hiç bir faydası yok millete hiç bir faydası yok hadi diyelim ki gerçekten istifa etti sen bu halkı bu yatırımcıyı düşünüp bu ülkenin ekonomisini düşünüp bunu yapmamalısın yeri geldi mide milliyetçiyim diyor bu tüm bunların farkında buna rağmen bu yalan haberi yapıyor peki neden Bi nedeni olmalı AKP düşmanlığı değil bu bu menfaat çıkar başka bişey değil

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL25 Ağustos 2024 10:28

    Mehmet şimşeği RTE hiç bir zaman tam yetkiyi bırakmadı ki adam başarılı olsun öyle ötüp durma.

  • Yorum24 Ağustos 2024 11:02

    Bu haberi çıkaran pavyon sürtüğü pezevenklerin para kazandırdı yani kime şortçulara yapancılara.. Buna gerekli çok büyük bir ceza verilmeli ibret olmalı halkın parasını meze yaptırdı çip

  • Emre3824 Ağustos 2024 08:47

    Bu haberi yayan kansız ve şerefsizlerden hesap sorulmayacak mı?

  • HALİL KOZALAK25 Ağustos 2024 10:29

    Bunları yapanlara kisinlikle idam cezası verilmeli çünkü milyonlarca insan her gün binlerce para kayıpettirir iken kendisi ve yandaşları köşelik oluyorlar.

  • Zaza24 Ağustos 2024 07:10

    Enflasyonun düşmesini istemeyen bir güruh var.Enflasyon düşerse oy kaybederiz diye düşünüyorlar.Kuyruk acıları bundan ve her türlü manipülasyon peşindeler.Şimşek Enflasyonu düşürecek ve bazı kesimler etkilenecek,bundan kaçış yok.

  • finans24 Ağustos 2024 06:34

    İstifa etse hemen kına yakacaklar pvng sürüsü

  • A1024 Ağustos 2024 01:53

    Cemal Enginyurt denen münafık kendisi mi  yönetecekmiş devleti?

  • Manisalı 24 Ağustos 2024 00:50

    Keşke bunu piyasalar açıkken yapsaydınız...hakkimi helal etmiyorum

  • Vatandaş 23 Ağustos 2024 23:40

    Bir bitin devletten aşiretlerden bıktık

  • kurt24 Ağustos 2024 06:58

    bizlerin oyu ile secilmisler okuz ne asiretinden bahsediyorsun , feto usagi ib...e (6) 

  • A1024 Ağustos 2024 06:34

    Sensin aşiret zübük.