E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Merkez'in kararları cari açığı azaltmaya yönelik---

Bakan Şimşek: Merkez'in kararları cari açığı azaltmaya yönelik

Bakan Şimşek: Merkez'in kararları cari açığı azaltmaya yönelik
25 Temmuz 2023 - 12:06 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararların cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yönelik olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB)'nin bugün açıkladığı kararlarla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Şimşek, "Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz." dedi.

Şimşek şöyle devam etti:

"Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz."

TCMB, dün gece açıkladığı kararlarla, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kapsamında yeni adımlar attı. Buna göre, sıkılaşma sürecini destekleyen adımları tamamlayıcı olarak, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 olarak belirlenmesine karar verildi. Ayrıca, enflasyonun kontrolü ve iç talebin dengelenmesi kapsamında kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı yüzde 2,89'a yükseltildi.

Merkez Bankası'ndan miktarsal sıkılaştırma kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bülent 25 Temmuz 2023 18:42

    Sayın bakan hazine ve maliye bakanı oldu dolar fırladı faizleri yükseltti vergi getirdi emekli maaşı az olanlara zam vermedi bir yerden topladı en az maaş emeklilere zam vermedi e ne düzeldi bunları yapmak için Mehmet Şimşek olmaya gere k varmıydı. Sofralar pazar yanıyor 1 kg taze fasulye 40 50 TL pazarda yani ne değişti olan gene zor geçinen vatandaşa 7500 emekli maaşı ile geçim olmuyor Allah tan çalışıyoruz ya çalışmayan ne yapsın. 2000 öncesi emekli olanlar ile 2000 sonrası emekli maaşlarını bir düzeltin. Adaleti sağlayın 2000 öncesi 4 bin 5 bin gün arası çalışmış olanların maaşı 8 bin civarı oldu. 2000 sonrası emekli oldum7 bin günüm var 5500 TL kök maaş ben aradaki adaletsizliğin düzeltilmesini bekliyorum

  • borsacı25 Temmuz 2023 17:01

    sizde ekenomi bilgisinin zerresi yok TL yi tehlikeli madde haline getirdiz cebimizden uçup gidiyor ,yani para itibarımız diyen ekenomist itibarımızı bitirdi.

  • acacu25 Temmuz 2023 15:56

    Cari açığı düşürmek ne zamandan beri merkez bankasının görevi oldu? Zaten kkm yi yıktın merkezin üstüne, cari açığı da yolla gitsin. Sen ne yapacaksın? Yurt dışından ucuza kredi de bulamadın. Sadece yüklen vergiye denk bütçeyi sağla, bu kadar mı senin görev? 

  • asena25 Temmuz 2023 15:04

    emeklileri unuttunuz bu kadar bedduva  hayırlı gelmazzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • Ssk Emekli 25 Temmuz 2023 15:01

    Maaş artışlarında adalet istiyoruz birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz intibak bekliyoruz

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL25 Temmuz 2023 14:33

    Durum gerçekten den de vahim gibi.CHP ise diğer muhalefet partileri de al birini vur diğerine hepsi darmadağın çil çücügü gibi hem dağılmış hemde can çekiştirdikleri için bir birlerine düşmüşler ki kendilerine faydasını olmayanın bizlere nasıl faydası olacaklar.İki taraftanda darbeyi yedik resmen.

  • Mucise Reis ;)25 Temmuz 2023 12:18

    Hiç umudum yok. Gerçekten program çöp ve faiz artış eski yapılan hatanın tersine adımlar.... yahuuu insanlardan vergileri toplayan devlet kasası abuk subuk saçma sapan yerlere ahrcama yapmaya devame diyor. ağır vergileri bu millet daha fazla kaldıramaz çunku  hala tl/döviz dengesi bile oturmadı. bu durumda kobi ve firmaların sermayeler eriyecek. faizli para kredi çekselerde  yaptıkları iş ile kar yapamaycak zorunlut asarrufa geçecek kobi vb. işçı çıkartacak. işsizlik ulkede tuketımı azaltacak. tuketım olmayınca üretim duracak. tamamen umitsiz soylemler. bu iş böyle olmaz. kalıcı refomr yok. reform densede indir/bindir/kanun/tasarı/ zart zurt işler...

  • YUSUF KALEKAPISI25 Temmuz 2023 12:17

    Naci Ağbal ın zamanında bunların yarısı yapılsa idi bugün dolar 15 TL geçmez cari açık ve enflasyonda bu kadar yükselmez idi yaktın bizi hükümet resmen batırdın bizleri.